Recept: telecí sekaný steak

Sekaný steak, nebo taky řízek, je v našich končinách vcelku časté jídlo. Pokud ale chcete vyzkoušet naprostou delikatesu a navíc dietní, zvolte jiné maso. Takové telecí má minimum tuku, za to hodně chuti. Příprava trvá chviličku a rozhodně na váze nepřidá.

Co budeme potřebovat?

  • 300g telecího masa
  • hrst petrželové natě
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Pokud maso nemáme už namleté, umeleme jej doma. Maso by nemělo být zcela na jemno, ale zvolíme spíš hrubší nádstavec. Telecí maso je naprosto jemné a abychom nechali jeho chuť vyniknout, přidáme jen hrst, na jemno nasekané, petrželové natě. Vytvoříme malé karbanátky a necháme odpočinout. Maso by mělo mít pokojovou teplotu a přijít by mělo na zcela rozpálenou pánev. Nepoužíváme žádný tuk. Nebojte se, maso tuk pustí a celé kouzlo spočívá jen v tom, že s karbanátky nehýbeme, dokud se sami neodlepí od pánve.

Teď už můžeme servírovat. Až na talíři posypeme čerstvě namletým pepřem a přidáme kousek hrubozrnné soli.

Podávat můžeme jen se salátem a bagetou, nebo třeba se salátem z červené řepy.