Nedaří se vám otěhotnět? Pomůže pohyb i jóga

Plodnost podpoříte nejen cvičením

Odborník z centra asistované reprodukce i gynekolog vám pravděpodobně jako první poradí klidnější styl života, bez stresu a hektického pracovního dne. Vedle zklidnění životního stylu můžete svou plodnost podpořit také různými přirozenými doplňky stravy. Skvělé účinky má například zvýšená konzumace kyseliny listové, některé ženy doporučují bylinné čaje z kontryhele, maliníku nebo kopřivy.

Nejčastěji se k otěhotnění a navrácení plodnosti doporučuje:

klidný styl života,
zmírnění stresu,
nekouřit a nepít alkohol,
aktivní sportování,
pestrý jídelníček.

Cvičení, které pomáhá s otěhotněním

Jestliže už nějakou dobu řešíte problémy s plodností, jistě už jste slyšela o různých druzích cvičení, která pomáhají s plodností ženy. Cviky jsou většinou zaměřené na pánevní dno a oblast kyčlí, uvolnění této oblasti těla totiž často k těhotenství pomáhá.

Cvičení podle fyzioterapeuta

Vedle cvičení vám může pomoci také fyzioterapeut, v dnešní době se často mluví o skvělých výsledcích po uvolnění 4. žebra nebo stabilizaci kostrče.

Vedle těchto speciálních mobilizací existuje mnoho speciálních cviků, které vám váš terapeut připraví do celé série vám na míru.
Cviky pomáhají s uvolněním pánevního dna i celé oblasti kyčlí.
Skvěle působí na srovnání menstruačního cyklu a uleví od menstruačních bolestí. Díky tomu dokážou podpořit ženskou plodnost.

Hormonální jóga je velmi oblíbená

Vedle cvičení podle fyzioterapeuta se stává velmi oblíbenou formou i hormonální jóga. Ta pomáhá s rozhýbáním všech důležitých částí ženského těla, ale také uklidní a naučí správně dýchat. Tato jóga zvyšuje imunitu, zlepšuje pružnost a pomáhá s celkovou plodností.

Ať už se rozhodnete vyzkoušet jakoukoliv formu cvičení, jistě vašemu tělu prospěje a brzy se snad setkáte s úspěchem — vytouženým miminkem.