Snažíte se o miminko? Pomozte si bylinkami podle babských rad

Než se pustíte do bylinek

Aby byla vaše plodnost na co nejvyšším stupni kvality, hraje ve vašem těle roli spousta důležitých aspektů. Mezi ně patří vaše životospráva, pohyb i pravidelný menstruační cyklus. Začněte u toho, že si dáte dohromady zdravý jídelníček. Tělu tak během několika týdnů pomůžete získat všechny živiny, vitamíny a minerály, které potřebuje k bezchybnému fungování.

Pohybem rozproudíte krevní oběh, pomůžete vyplavit nečistoty z těla a připravíte tak svůj organismus na snazší početí.

Pravidelnost svému cyklu pak můžete nastavit právě bylinkami, které pomáhají k otěhotnění už od dávných let.

Kontryhel pro plodnost

Pokud hledáte jasnou jedničku mezi bylinkami, která je nejvíce doporučovaná jako podpora plodnosti, tak je to rozhodně kontryhel. Tato zdánlivě nenápadná bylina se žlutými drobnými kvítky pomáhá s úpravou menstruačního cyklu, a dokonce dokáže zmírnit menstruační bolesti. Umí podpořit produkci ženských hormonů tak, aby bylo vše v plodných dnech připraveno k oplodnění.

Kontryhel je známý také svými protizánětlivými účinky, a tak se o vás přestanou pokoušet i možné záněty ženských pohlavních orgánů – zkrátka tato bylina vás pomůže ochránit. Mimo pomoci se samotným oplodněním pomáhá kontryhel také k lepšímu průběhu porodu nebo při hormonálních problémech v době menopauzy.

Maliník pomůže při bolestivé menstruaci

Ženám pomáhá i čaj z listů maliníku, a to jako podpora plodnosti nebo při bolestivé menstruaci. Podobně jako kontryhel umí zahnat záněty i bakterie, které mohou překazit otěhotnění. S čajem z maliníku nakládejte opatrně, nikdy by neměla být překročená doporučená dávka, jeho účinky jsou totiž velmi silné. A pozor si dejte i z dalšího důvodu. Během prvních dnů těhotenství by mohl odvar z maliníku působit opačným způsobem, než si přejete a mohlo by dojít až k samovolnému potratu.

Vychutnání lahodného bylinkového čaje vám navíc dá chvíli jen pro sebe samotnou. Psychický klid a pohoda je dalším důležitým aspektem pro vaše zdravé těhotenství.