Recept: vepřové kostky na hořčici

Kousky libového vepřového a hořčice? To jde dohromady přímo skvěle. Trošku pikantní, kyselé a přitom výborné jídlo máte připraveno za chvilku a o kalorie se určitě bát nemusíte.

Co budeme potřebovat?

  • 1/2 kg vepřové kýty
  • 1 větší cibule
  • 1 lžička mleté papriky
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • olej
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Nejdříve si nachystáme cibuli, nakrájenou na malé kostičky ji necháme zpěnit na troše oleje. Mezitím maso zbavíme blán a také jej nakrájíme na kostičky přibližně 1,5 cm.

Nyní už stačí jen maso dát na pánev s cibulkou, osolit, opepřit a přidat papriku spolu s hořčicí. Vše spolu hezky promícháme a necháme podusit do změknutí. Bude-li třeba, přidejte trochu vody. Ale vepřové maso by mělo pustit šťávy dost. Pokud je tekutiny naopak moc, necháme ji zredukovat bez pokličky, za stálého míchání.

Přesně jak jsme slíbili, snadný recept, kterým rozhodně neztratíte půl dne u plotny.

Ještě nějaké maso vám zbylo? Co takhle udělat klasiku trošku jinak? Recept na vepřové maso na karamelové mrkvi