Recept: pečený květák v medovo-pikantní marinádě

Milujete pálivá křidélka a co tak zkusit si připravit květák na podobný způsob? Pikantní a zároveň sladká omáčka dodá květáku exotickou příchuť a díky pečení se o kalorie bát nemusíte.

Co budeme potřebovat?

  • 1/2 květáku
  • 2 lžíce medu
  • 1 a 1/2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička sušené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 chilli paprička
  • 6 lžic vody
  • 1 lžička kukuřičného škrobu

Jak na to?

Květák si rozebereme na jednotlivé růžičky, bez krájení, ale pokusíme se o co nejmenší. Česnek si namačkáme a papričky nakrájíme na malé kousky a společně v míse si smícháme veškeré zbylé ingredience, mimo škrobu a vody .Ty rozmíchejte ve skleničce, aby škrob neudělal kousky.

Nyní už jen zbývá pořádně promíchat květák s máčkou, atak aby se obalily všechny kousky. Troubu předehřejte na 200 °C a květák dejte na pekáč vyložený pečícím papírem. 

Pečeme přibližně 20 minut a občas promícháme. Pokud by se vám zdálo, že omáčky je málo, nebo příliš vysychá, vždy mlžete přidělat další, nebo jen květák pokropit vodou.

Podávat můžete samotné, nebo s bramborem, či rýží. Vyzkoušet také můžete celý pečený květák v parmazánu.