Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: pečený květák jinak

Myslíte si, že květák nemůže nikoho ohromit? Pak jste na omylu. V dnešním receptu vám ukážeme, jak z obyčejného květáku udělat něco, co bude středem pozornosti každé jídelní tabule.

Co budeme potřebovat?

  • 1 střední květák
  • olivový olej
  • 1 stroužek česneku
  • parmazán dle chuti
  • 1 lžička papriky
  • volitelně kayenský pepř
  • sůl

Jak na to?

Květák očistíme a ponoříme do velkého hrnce s osolenou vroucí vodou, povaříme cca 5 minut, aby mírně změkl. Mezitím si smícháme olej a česnek. V druhé misce pak smícháme suché ingredience, tedy parmazán, papriku, sůl a kayenský pepř. S tím opravdu šetřete, ale dodá květáku šmrnc, který oceníte. Nyní už stačí jen vyjmout květák z vody, nechat okapat a potřít připraveným olejem s česnekem. Natřený květák posypeme suchou směsí a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180°C cca 20minut - čas odhadnete snadno, jakmile se vytvoří kůrčička, máme hotovo.

Podávejte přímo v zapékací misce a nechte stolovníky, aby si sami vzali. Tento způsob servírování určitě všechny k jídlu navnadí.

Dobrou chuť a pokud chcete raději klasiku, ale zachovat jí dietní ráz, vyzkoušejte dietní recept na květák bez smažení

Co vy na to?