Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: květák v peřince

Spousta lidí zná květák jen ve formě obalené růžičky a ponořené do rozpáleného oleje. V dnešním receptu vám ukážeme, že se dá připravit i jinak a rozhodně nebudete litovat, pokud se rozhodnete jej vyzkoušet.

Co budeme potřebovat?

  • 1 menší květák
  • 100g eidamu, nebo čedaru
  • 3 vejce
  • 100g strouhanky
  • 100ml mléka
  • muškátový květ
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Květák rozebereme na menší části a necháme povařit. Nesmí být zcela měkký, ale už se musí dát jíst. Na zkus by tedy měl klást odpor, ale úplně se nerozpadat. 5 minut by vám mělo stačit. Mezitím si veškeré ingredience, mimo květáku, smícháme a pečlivě prošleháme. Zapékací misky vymažeme a vysypeme strouhankou. Do každé položíme růžičky předvařeného květáku a zalijeme směsí mléka, vajec, strouhanky a koření. Nahoru můžeme přidat ještě trošku sýra a dát zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě, cca 30 minut na 180°C.

Dobrou chuť

Co vy na to?