Pomalu začíná na dozrávat zelenina a mezi ní květák. Už vás někdy napadlo jej dát na gril? Pokud už máte masa dost a nebo čekáte veganskou návštěvu, překvapte je květákem na grilu. Zelenina, kterou by vás běžně nenapadlo na gril dát, vás určitě překvapí.
Co budeme potřebovat?
- 1 menší květák
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl
- pepř
Jak na to?
Květák vyberte menší, nebude ještě tak moc rozkvetlý a bude lépe držet pohromadě. Květák omyjeme a nakrájíme na plátky, přibližně 1cm silné.
V misce smícháme veškeré ingredience a květák ve směsi namočíme. Teď už stačí jen vše dát na rozpálený gril a grilovat přibližně 2 minuty z každé strany. Květák zůstane vevnitř tuhý, ale bude mít výbornou krustu z koření.
Pokud chcete, klidně můžete zkusit experimentovat, přidejte více bylinek a nebo zkuste nějaké indické koření. Indie a květák jdou totiž skvěle dohromady. A pokud budete přidávat postupně méně aromatické bylinky a koření, můžete mít každou porci jinak ochucenou. Zkrátka u tohoto receptu jde spíš o nápad, než o samotné provedení.