Gril

media

Recept: květák na grilu vhodný i pro vegany

Pomalu začíná na dozrávat zelenina a mezi ní květák. Už vás někdy napadlo jej dát na gril? Pokud už máte masa dost a nebo čekáte veganskou návštěvu, překvapte je květákem na grilu. Zelenina, kterou by vás běžně nenapadlo na gril dát, vás určitě překvapí.
media

Recept: domácí quesadilla alias qurrito

Rychlovka k obědu, kterou na grilu zvládnete stejně snadno jako na pánvičce. Přesně tohle je klasické mexické jídlo quesadilla . U nás jej ale většina zná jako Qurrito v KFC. Vlastně je to taková plněná palačinka, ale naplněná je samýma dobrotama a neznáme nikoho, kdo by ji nemiloval.
media

Recept: grilované žampiony s bylinkami

Na maso na grilu má každý svůj osvědčený recept. A pokud ne, vždy se dá dobře improvizovat. Co ale jako přílohu? Zelenina je fajn, ale mít pořád to stejné na talíři nebaví nikoho. Pokud patříte mezi ty, co rádi přidají něco originálního, máme pro vás dnešní recept.
media

Recept: steak z hovězí svíčkové

Svíčková je právem považována za nejlepší kousek masa. Maso plné chuti, bez zbytečného tuku je součástí jídelníčků vrcholových sportovců, ale často si jej dopřejí i opravdový znalci jídla. Dnes e podíváme na to, jak takový kus masa připravit, aby maso zůstalo chutné a šťavnaté.
media

Recept: chobotnice na grilu

Pryč jsou doby, kdy jsme kolem mrazáku s mořskými plody chodili spíš jen ze zvědavosti. Naštěstí si tyto hodnotné potraviny nacházejí cestu na náš stůl stále častěji. Pokud už nevíte co přihodit na gril, vyzkoušejte chobotničky. Nejenom, že budou výborně chutnat, ale odvděčí se například snížením cholesterolu.
media

Recept: bylinkové grilované kuře

Grilovací sezona je v plném proudu a lidé utrácejí spousty peněz za nakládané masa. Ty však mají jeden zásadní problém, nevíte nic o jejich kvalitě. Médii proběhlo už spousty informací o zkaženém mase, ale toho se snad už bát nemusíme. Horší je to ale s marinádou, často obsahují soli, které z masa vytahují vodu a tím z něj udělají tuhou podešev. Vyzkoušejte naši marinádu a nechte chuť masa opravdu vyniknout.
media

Grilovací sezóna je tady, zkuste to bez karcinogenů

Češi grilování milují. Jakmile na jaře přijde první krásný, teplý víkend, hned na balkonech, zahradách i v parcích zavoní grilované maso a všichni kolemjdoucí jen tiše závidí. Je to ale jedna z nejnezdravějších příprav masa, jaké vůbec existují, při níž se tvoří řada karcinogenů. Vzniku rakovinotvorných škodlivin ale můžete zabránit a přesto si užívat.