Gril

media

Recept: grilované žampiony s bylinkami

Na maso na grilu má každý svůj osvědčený recept. A pokud ne, vždy se dá dobře improvizovat. Co ale jako přílohu? Zelenina je fajn, ale mít pořád to stejné na talíři nebaví nikoho. Pokud patříte mezi ty, co rádi přidají něco originálního, máme pro vás dnešní recept.
media

Recept: steak z hovězí svíčkové

Svíčková je právem považována za nejlepší kousek masa. Maso plné chuti, bez zbytečného tuku je součástí jídelníčků vrcholových sportovců, ale často si jej dopřejí i opravdový znalci jídla. Dnes e podíváme na to, jak takový kus masa připravit, aby maso zůstalo chutné a šťavnaté.
media

Recept: grilovaný sýr halloumi

Co takhle si připomenout dovolenou? Konkrétně tu v Řecku. Moře, sluníčko, ale hlavně jejich výborná kuchyně. Možná jste jejich tradiční sýr halloumi už ochutnali a přemýšleli jste, jak se ten výborný sýr jmenuje. Na grilování ideální a pro dietní oběd ještě lepší.
media

Recept: bylinkové grilované kuře

Grilovací sezona je v plném proudu a lidé utrácejí spousty peněz za nakládané masa. Ty však mají jeden zásadní problém, nevíte nic o jejich kvalitě. Médii proběhlo už spousty informací o zkaženém mase, ale toho se snad už bát nemusíme. Horší je to ale s marinádou, často obsahují soli, které z masa vytahují vodu a tím z něj udělají tuhou podešev. Vyzkoušejte naši marinádu a nechte chuť masa opravdu vyniknout.
media

Grilovací sezóna je tady, zkuste to bez karcinogenů

Češi grilování milují. Jakmile na jaře přijde první krásný, teplý víkend, hned na balkonech, zahradách i v parcích zavoní grilované maso a všichni kolemjdoucí jen tiše závidí. Je to ale jedna z nejnezdravějších příprav masa, jaké vůbec existují, při níž se tvoří řada karcinogenů. Vzniku rakovinotvorných škodlivin ale můžete zabránit a přesto si užívat.
media

Recept: kuře na grilu se šalvějí

Počasí nás pomalu láká ke grilování a pokud máte to štěstí, ež grilovat můžete, mýte o rychlý oběd postaráno. Pokud zahradu s grilem nemáte, nevěšte hlavu. Dnešní oběd zvládnete stejně dobře i na grilu v troubě.
media

Recept: hovězí flank steak

Flank steak je maso z boku skotu. U prasat by se toto maso dalo nazvat bůčkem, u hovězího jde ale o libovou část a rozhodně tam přebytek tuku nenajdeme. Výborně se tedy hodí do dietního jídelníčku například na výbornou večeři. Navíc jde kupodivu o velmi snadný způsob přípravy, kterého se rozhodně bát nemusíte.