Ty nejlepší články rovnou do mailu

Gril

media

Recept: grilovaný sýr halloumi

Co takhle si připomenout dovolenou? Konkrétně tu v Řecku. Moře, sluníčko, ale hlavně jejich výborná kuchyně. Možná jste jejich tradiční sýr halloumi už ochutnali a přemýšleli jste, jak se ten výborný sýr jmenuje. Na grilování ideální a pro dietní oběd ještě lepší.
media

Recept: chobotnice na grilu

Pryč jsou doby, kdy jsme kolem mrazáku s mořskými plody chodili spíš jen ze zvědavosti. Naštěstí si tyto hodnotné potraviny nacházejí cestu na náš stůl stále častěji. Pokud už nevíte co přihodit na gril, vyzkoušejte chobotničky. Nejenom, že budou výborně chutnat, ale odvděčí se například snížením cholesterolu.
media

Recept: bylinkové grilované kuře

Grilovací sezona je v plném proudu a lidé utrácejí spousty peněz za nakládané masa. Ty však mají jeden zásadní problém, nevíte nic o jejich kvalitě. Médii proběhlo už spousty informací o zkaženém mase, ale toho se snad už bát nemusíme. Horší je to ale s marinádou, často obsahují soli, které z masa vytahují vodu a tím z něj udělají tuhou podešev. Vyzkoušejte naši marinádu a nechte chuť masa opravdu vyniknout.
media

Recept: kuře na grilu se šalvějí

Počasí nás pomalu láká ke grilování a pokud máte to štěstí, ež grilovat můžete, mýte o rychlý oběd postaráno. Pokud zahradu s grilem nemáte, nevěšte hlavu. Dnešní oběd zvládnete stejně dobře i na grilu v troubě.
media

Recept: hovězí flank steak

Flank steak je maso z boku skotu. U prasat by se toto maso dalo nazvat bůčkem, u hovězího jde ale o libovou část a rozhodně tam přebytek tuku nenajdeme. Výborně se tedy hodí do dietního jídelníčku například na výbornou večeři. Navíc jde kupodivu o velmi snadný způsob přípravy, kterého se rozhodně bát nemusíte.
media

Grilování zdravěji

Grilovací sezóna je už v plném proudu. V obchodech seženete snadno jakékoliv maso v předpřipravené marinádě, grilovací omáčky a spoustu dalších chutných dobrot. Co ale tentokrát grilovací sezónu změnit a zkusit si ji vychutnat zdravěji?
media

Letní recept na zeleninový špíz

Léto bude pomalu za námi a pokud jste grilovací sezonu nevyužili je třeba to co nejrychleji napravit. O tom, že zeleninová příloha je tou nejlepší a nejdietnější přílohou nemůže být pochyb. Co ale když ji máme jís pravidelně? Vymyslet různé variace může být složité a tak vám přinášíme recept jak tuto přílohu trošku ozvláštnit.