Gril

media

Recept: steak z hovězí svíčkové

Svíčková je právem považována za nejlepší kousek masa. Maso plné chuti, bez zbytečného tuku je součástí jídelníčků vrcholových sportovců, ale často si jej dopřejí i opravdový znalci jídla. Dnes e podíváme na to, jak takový kus masa připravit, aby maso zůstalo chutné a šťavnaté.
media

Recept: grilovaný sýr halloumi

Co takhle si připomenout dovolenou? Konkrétně tu v Řecku. Moře, sluníčko, ale hlavně jejich výborná kuchyně. Možná jste jejich tradiční sýr halloumi už ochutnali a přemýšleli jste, jak se ten výborný sýr jmenuje. Na grilování ideální a pro dietní oběd ještě lepší.
media

Recept: chobotnice na grilu

Pryč jsou doby, kdy jsme kolem mrazáku s mořskými plody chodili spíš jen ze zvědavosti. Naštěstí si tyto hodnotné potraviny nacházejí cestu na náš stůl stále častěji. Pokud už nevíte co přihodit na gril, vyzkoušejte chobotničky. Nejenom, že budou výborně chutnat, ale odvděčí se například snížením cholesterolu.
media

Grilovací sezóna je tady, zkuste to bez karcinogenů

Češi grilování milují. Jakmile na jaře přijde první krásný, teplý víkend, hned na balkonech, zahradách i v parcích zavoní grilované maso a všichni kolemjdoucí jen tiše závidí. Je to ale jedna z nejnezdravějších příprav masa, jaké vůbec existují, při níž se tvoří řada karcinogenů. Vzniku rakovinotvorných škodlivin ale můžete zabránit a přesto si užívat.
media

Recept: kuře na grilu se šalvějí

Počasí nás pomalu láká ke grilování a pokud máte to štěstí, ež grilovat můžete, mýte o rychlý oběd postaráno. Pokud zahradu s grilem nemáte, nevěšte hlavu. Dnešní oběd zvládnete stejně dobře i na grilu v troubě.
media

Recept: hovězí flank steak

Flank steak je maso z boku skotu. U prasat by se toto maso dalo nazvat bůčkem, u hovězího jde ale o libovou část a rozhodně tam přebytek tuku nenajdeme. Výborně se tedy hodí do dietního jídelníčku například na výbornou večeři. Navíc jde kupodivu o velmi snadný způsob přípravy, kterého se rozhodně bát nemusíte.
media

Grilování zdravěji

Grilovací sezóna je už v plném proudu. V obchodech seženete snadno jakékoliv maso v předpřipravené marinádě, grilovací omáčky a spoustu dalších chutných dobrot. Co ale tentokrát grilovací sezónu změnit a zkusit si ji vychutnat zdravěji?