Ty nejlepší články rovnou do mailu

Letní recept na zeleninový špíz

Léto bude pomalu za námi a pokud jste grilovací sezonu nevyužili je třeba to co nejrychleji napravit. O tom, že zeleninová příloha je tou nejlepší a nejdietnější přílohou nemůže být pochyb. Co ale když ji máme jís pravidelně? Vymyslet různé variace může být složité a tak vám přinášíme recept jak tuto přílohu trošku ozvláštnit.

Co budeme potřebovat?

zeleninu můžeme upravit podle chuti, přidat, ubrat, nebo klidně plně vynechat. Zde je zkrátka prostor na fantazii.

  • paprika (různé barvy/druhy)
  • cherry rajčata
  • cibule
  • cuketa
  • žampiony
  • oregano
  • sůl

Jak na to?

Zeleninu si připravíme, omyjeme, žampiony a cibuli oloupeme. Všechnu zeleninu nakrájíme na 3-4 cm velké kousky. Na tvaru ani velikosti zase tak nezáleží, podstatné je by jednotlivé kousky nebyly příliš rozdílné ve velikosti a především zelenina, která se vaří rychleji nebyla menší než zbylé kousky.

Jehly na špíz, nebo špejle si připravíme a jednotlivé kousky postupně napichujeme na jehlu. Vždy střídavě, ideálně tak aby se měkčí zelenina střídala s tvrdší. Následně špízy posypeme oreganem a položíme na rozpálený gril potřený olejem. Samotné špízy olejeme nepotíráme, což je častá chyba při přípravě zeleniny. Zelenina se pak spíše smaží a její chuť nevynikne.

Jakmile je zelenina hotová, špízy posolíme a nezbývá než začít podávat.

Dobrou chuť!

Další dietní recepty najdete u nás na webu, vyzkoušejte třeba dietní večeře nebo dietní obědy.

Co vy na to?