Houby

media

Zhubněte na podzim díky houbové dietě

Cesta k vysněné postavě vede nejsnáze přes zdravý životní styl. Občas ale chceme shodit pár kilogramů co nejdříve - tentokrát se nám to může podařit ještě před zimou. Během podzimu využijte houbové sezóny a zkuste u nás poněkud málo známou houbovou dietu zkombinovat s pohybem při houbaření. Houby samotné jsou k dietě předurčeny, neobsahují téměř žádné kalorie a dají se z nich připravit lahodné, a hlavně zdravé pokrmy.
media

Recept: restované žampiony s balsamikem

Na kousek tmavého chleba, nebo jako příloha k masu? Případně je můžete použít na párty v míse s opečenými tousty. Tohle jen jen pár nápadů, k čemu všemu se dají použít žampiony restováné s balsamicem.
media

Recept: Vepřová kýta na žampionech

Vepřové maso může být dietní a chutná volba, když víte, jak ho připravit. Pro dnešní recept sáhněte po vepřové kýtě, která je libovější. V kombinaci se žampiony a několika dalšími přísadami pak za chvíli vykouzlíte vynikající pokrm.
media

Houby v dietním jídelníčku

Když se snažíte zhubnout, velkou roli v tom hrají kalorie. Dietní jídelníček se však nemusí smrsknout do pár druhů potravin. Důležité je přece zbavit se přebytečného tuku. To jde i bez toho abyste se připravili o lahodnou chuť pokrmů které jíte. Ne všechna dietní jídla musí být nutně i mdlé chuti.
media

Recept: portobello burger

Myslíte, že burger musí být jen plný masa? Ani náhodou, houby dokážou maso zastoupit téměř stoprocentně. Vyzkoušejte dnešní recept a ochutnejte portobello trošku jinak.
media

Mykoprotein - budoucnost bílkovinné stravy

Když se zamyslíte, která jídla vám dodají maximum bílkovin, jaká bude vaše odpověď? Pravděpodobně tvaroh nebo mléční výrobky, krůtí, kuřecí a libové hovězí maso, případně některé luštěniny. Co když ale bílkoviny lze získat i kultivací plísní? A jak takové bílkoviny vlastně chutnají? Seznamte se s mykoproteiny.
media

Vysoký cholestorol? Zkuste hlívu ústřičnou

V zimní období bylo vždy těžké najít potravu čerstvou a zároveň vhodnou ke konzumaci. V dnešních dobách už takový problém nemáme, ale co si budeme povídat, zima svádí k nezdravé stravě a hodnotných jídel je určitě méně než v letních měsících, kdy je dostatek čerstvé zeleniny i ovoce. Co zkusit v zimě něco jiného, než klasiku? Už jste zkusili hlívu ústřičnou?