Co budeme potřebovat?
- 1 porce lososa
- 100 g žampionu
- 1 špetka drceného kmínu
- 1 lžíce másla
- sůl
- pepř
Jak na to?
Nejdříve je třeba pořádně očistit žampiony a to včetně hlaviček. Z každého hříbku tedy odstraňte znečištěnou část nohy, ale většinu ji klidně nechte. Z hlavička stáhněte slupku a žampiony nakrájejte na menší kousky.
Na pánvi rozpusťte máslo a přidejte nakrájené žampiony, osolte a přidejte kmín. Nemusíte jím zbytečně šetřit, právě kmín dodá houbám tu vynikající chuť a měl by být výraznější složkou.
Teď už jen položte porci lososa na pečící papír, osolte, opepřete a nahoru dejte směs hub. Na přípravu je ideální je použít gril, ale klidně použijte i klasické pečení.
Dobu pečení přizpůsobte tomu, jak máte lososa rádi. Přibližně za 20 minut by ale mělo být hotovo a rychlé, zdravé jídlo je připraveno k servírování.