Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: asijská ryba se zeleninou

Asijské jídlo umí pořádně potěšit chuťové pohárky. Pokud vyberete kvalitní restauraci dostane se vám odměny ve formě výborného jídla. Pokud se vám ale nikam nechce, co vyzkoušet variaci na jejich jídla? Navíc budete mít dietní oběd během chvilky na stole.

Co budeme potřebovat?

  • 400 g mořské ryby
  • zelenina (směs vhodná k restování)
  • hladká mouka
  • sůl
  • pepř
  • paprika
  • koriandr
  • sušený česnek
  • sušená cibule
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • olivový olej

Jak na to?

  • Zeleninu omyjeme a ve větším hrnci přivedeme vodu k varu. Osolíme a zeleninu krátce blanžírujeme. Výborně se vám osvědčí romanesco, mladý hrášek v lusku, fazolky, brokolice a mrkvičky. Zkrátka jakákoli mladá zelenina, která obsahuje hodně vody.
  • Nyní je čas dát zeleninu bokem a nakrájíme si rybu na kousky. V misce smícháme hladkou mouku se vším sušeným kořením a trochou soli. Jednotlivé kousky ryby obalíme ze všech stran v mouce a položíme na pánev, kde jsme rozehřáli olej. Orestujeme ze všech stran a až v samotném závěru přidáme zeleninu. Chvilku restujeme vše dohromady  a přibližně 3 minuty před koncem vlijeme lžíci rybí omáčky. Pořádně promícháme, prohřejeme a můžeme podávat. Kousky smažené ryby a křupavá zelenina určitě zachutná celé rodině.

Dobrou chuť!

Co vy na to?