Recept: Krkovička se šalvějí pečená na bramborech

Bylinky mají kouzelnou moc i v kuchyni. Když se správně použijí, dokáží masu dodat vynikající chutě i vůni. A obzvlášť, když takové maso okořeněné bylinkami pečete přímo na malých bramborech, vykouzlíte voňavý a velice chutný oběd. Dnes pro vás máme recept, ve kterém je základem krkovička a šalvěj.

Co potřebujeme

  • 1 kg krkovičky
  • 1 kg menších brambor
  • 1 větší cibuli
  • 4 stroužky česneku
  • lístky šalvěje (ideálně čerstvé)
  • sůl 
  • pepř

Jak na přípravu

Lístky šalvěje pořádně utřeme spolu s česnekem, solí a pepřem v hmoždíři. Brambory omyjeme, osušíme a ve slupce položíme na dno pekáče. Cibuli zbavíme slupky a nakrájíme na kolečka. Ty pak pokládáme na brambory.

Pokračujeme krájením. Krkovičku si nakrájíme na cca 2 cm tenké plátky a obalíme je ve směsi šalvěje, česneku, soli a pepře. Plátky pak položíme do pekáčku navrch brambor a cibule. Podlijeme trochou vody a dáme péct odkryté do trouby předehřáté na 180 stupňů.

Pečeme cca hodinu, pak otočíme plátky krkovičky a dalších cca 30 minut dopečeme z druhé strany.

Upozorňujeme, že krkovička se šalvějí provoní celý byt a vy tak budete mít o to větší chuť.

Krkovičku podáváme s upečenými bramborami a třeba čerstvou zeleninou.

Nechte si chutnat