Zelné placičky

K podzimu neodmyslitelně patří i kysané zelí. Právě to obsahuje pořádnou dávku vitamínu C, který tělu přes zimní měsíce může chybět. V minulosti, kdy naši předci nemohli nakupovat čerstvé ovoce a zeleninu po celý rok, bylo kysané zelí skvělou alternativou. A je i dnes, třeba právě v podobě zelných bramboráků nebo, chcete-li, placiček.

Co potřebujeme?

• 0,5 kg kysaného zelí
• 3 polévkové lžíce hladké mouky
• 2 větší vejce
• olej

Na dochucení:

• Sůl
• 3 stroužky česneku
• Kmín
• Majoránka

Jak na to?

Stroužky česneku oloupeme a připravíme na prolisování.

Z kysaného zelí necháme odkapat vodu a nakrájíme ho na menší kousky. V míse smícháme s hladkou moukou, přidáme vejce, prolisujeme česnek a dochutíme majoránkou a solí. Mouky přidáme tolik, aby šly snadno dělat placičky.

Zelné placičky pak na oleji osmažíme z obou stran do zlatova.

Dobrou chuť!