Zelí

media

Recept: maminčina bílá zelňačka

Zelná polévka je pro zimní počasí doslova stvořená. Obsahuje plno vitamínů a chuti. Navíc je dost systá i na hlavní chod. Pokud ji chceme ale ještě o kousek vylepšit, připravíme její bílou variantu. A jak jinak, než správně dietní.
media

České ovoce vs exotika. Co je lepší?

Jakmile nastane zimní období, tedy když se podzim přehoupne do mrazivých rán i dní, začne naše tělo fungovat jinak. Musí se vyrovnávat s nízkými teplotami, nedostatkem světla a u mnoha lidí i menším množstvím pohybu. Jak tedy zimu přečkat v kondici a čím svému tělu prospět?
media

Recept: karamelové kysané zelí

Sice je zelí převážně zamýšleno jako příloha, ale tohle zelí byla taková dobrota, že jsme si jej s chutí dali i samotné. Přitom je příprava tak snadná, že vám to strávnici ani nebudou věřit.
media

Recept: zelné placky plné zdraví

Zelné placky jsou úžasný nápad v jakémkoli ročním období. Obzvlášť v zimě, kdy je naše imunita oslabená, jde o naprosto nejlepší jídlo. Vitamíny, vláknina a především probiotické kultury v zelí nás postaví na nohy i v tom největším nečase.
media

Recept na segedinský guláš

Klasický recept na poctivé jídlo se vždycky hodí znát. Segedinský guláš je jedním takovým. Navíc se dá připravit dietně a vy si ho tak můžete vychutnat bez výčitek.
media

Zelí jinak? Recept na kedlubnové zelí

Zelí patří k české klasice a spousta z nás si bez něj vepřovou neumí představit. Možná je ale na čase vyzkoušet něco jiného. Vyzkoušejte zelí, tak jak jej znáte, ale z trochu netradiční suroviny, kedlubny.