Zelí

media

Nevyhazujte peníze za přípravky, imunitu posílíte i pomocí potravin a nálady

Viry bývají odolné, na místech plných lidí se před nimi moc neubráníte a tělo s nimi často hodně zápasí, aby se jich zbavilo. Pokud chcete minimalizovat riziko nákazy, je nutné mít velmi silnou a odolnou imunitu. Právě obranyschopnost našeho těla je naší nejsilnější zbraní. Imunitu můžete podpořit mnoha různými triky a nemusí jít jen o drahé přípravky z lékáren.
media

Recept: maminčina bílá zelňačka

Zelná polévka je pro zimní počasí doslova stvořená. Obsahuje plno vitamínů a chuti. Navíc je dost systá i na hlavní chod. Pokud ji chceme ale ještě o kousek vylepšit, připravíme její bílou variantu. A jak jinak, než správně dietní.
media

České ovoce vs exotika. Co je lepší?

Jakmile nastane zimní období, tedy když se podzim přehoupne do mrazivých rán i dní, začne naše tělo fungovat jinak. Musí se vyrovnávat s nízkými teplotami, nedostatkem světla a u mnoha lidí i menším množstvím pohybu. Jak tedy zimu přečkat v kondici a čím svému tělu prospět?
media

Recept: karamelové kysané zelí

Sice je zelí převážně zamýšleno jako příloha, ale tohle zelí byla taková dobrota, že jsme si jej s chutí dali i samotné. Přitom je příprava tak snadná, že vám to strávnici ani nebudou věřit.
media

Zelné placičky

K podzimu neodmyslitelně patří i kysané zelí. Právě to obsahuje pořádnou dávku vitamínu C, který tělu přes zimní měsíce může chybět. V minulosti, kdy naši předci nemohli nakupovat čerstvé ovoce a zeleninu po celý rok, bylo kysané zelí skvělou alternativou. A je i dnes, třeba právě v podobě zelných bramboráků nebo, chcete-li, placiček.
media

Recept na segedinský guláš

Klasický recept na poctivé jídlo se vždycky hodí znát. Segedinský guláš je jedním takovým. Navíc se dá připravit dietně a vy si ho tak můžete vychutnat bez výčitek.