Ty nejlepší články rovnou do mailu

Zelí

media

Recept: karamelové kysané zelí

Sice je zelí převážně zamýšleno jako příloha, ale tohle zelí byla taková dobrota, že jsme si jej s chutí dali i samotné. Přitom je příprava tak snadná, že vám to strávnici ani nebudou věřit.
media

Recept: zelné placky plné zdraví

Zelné placky jsou úžasný nápad v jakémkoli ročním období. Obzvlášť v zimě, kdy je naše imunita oslabená, jde o naprosto nejlepší jídlo. Vitamíny, vláknina a především probiotické kultury v zelí nás postaví na nohy i v tom největším nečase.
media

Zelné placičky

K podzimu neodmyslitelně patří i kysané zelí. Právě to obsahuje pořádnou dávku vitamínu C, který tělu přes zimní měsíce může chybět. V minulosti, kdy naši předci nemohli nakupovat čerstvé ovoce a zeleninu po celý rok, bylo kysané zelí skvělou alternativou. A je i dnes, třeba právě v podobě zelných bramboráků nebo, chcete-li, placiček.
media

Zelí jinak? Recept na kedlubnové zelí

Zelí patří k české klasice a spousta z nás si bez něj vepřovou neumí představit. Možná je ale na čase vyzkoušet něco jiného. Vyzkoušejte zelí, tak jak jej znáte, ale z trochu netradiční suroviny, kedlubny.