Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept na vynikající zelňačku

Co vás vrátí do života po náročném večeru? Čím dodáte tělu pořádnou porci vitamínu C? Tušite správně, zelnou polévkou. Proto tu na ni nesmí chybět poctivý recept.

Co potřebujeme?

  • 0,5 kg zelí
  • 2 cibule
  • uzené maso a klobása v poměru, který máte rádi
  • mletá sladká paprika
  • 250 g zakysaná smetana
  • mouka na zahuštění
  • olej
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Stejně tak si nakrájíme maso a klobásu. Cibulku osmažíme v hrnci dozlatova, pak přidáme maso a také lehce osmahneme. Pak už jen podlijeme vodou a přidáme kysané zelí. 

Cibuli očistíme a nasekám. Cibuli usmažíme na sádle dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájené maso (nejlépe z krku) a na kostičky nakrájenou klobásku nebo salám. Maso osmahneme a podlijeme vodou.

Přidáme zelí, okořeníme a necháme vařit do změknutí. Nakonec přidáme brambory nakrájené na kousky a povaříme posledních cca 10 minut. Zahustíme jíškou, přidáme smetanu a máme hotovo.

Zelňačka výborně chutná samotná nebo třeba s chlebem.

Nechte si chutnat!

Co vy na to?