Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: zelné placky plné zdraví

Zelné placky jsou úžasný nápad v jakémkoli ročním období. Obzvlášť v zimě, kdy je naše imunita oslabená, jde o naprosto nejlepší jídlo. Vitamíny, vláknina a především probiotické kultury v zelí nás postaví na nohy i v tom největším nečase.

Co budeme potřebovat?

  • balíček kysaného zelí
  • 1 velká brambora
  • 2 vejce
  • 2 stroučky česneku
  • 1 lžíce mouky
  • pepř
  • majoránka
  • olej
  • Jak na to?

  • Zelí vyjmeme z balíčku a necháme odkapat vodu. Je výborná na pití, takže ji určitě nevyhoďte. Okapané zelí je vhodné překrájet na kousky, ale není to nutné.
  • Zelí dejte do misky a přidejte bramboru, kterou nastrouháme z poloviny na jemném struhadle. Druhou polovinu nastrouháme na úplnou kaši (pokud takové struhadlo nemáme, přidáme víc mouky).
  • Nyní přidáme vejce, mouku a koření. Vše promícháme. Pokud bude vše příliš hutné, můžeme přidat vejce, nebo zbylou vodu ze zelí.
  • Smažíme na mírné vrstvě oleje z obou stran. Po osmažení položíme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Zkoušeli jsme placky dělat i na zdravý způsob v troubě, ale výsledek byl na náš vkus až příliš tuhý. Nicméně klidně to vyzkoušet můžete.
  • A protože zelí není nikdy dost, můžete jako přílohu zvolit kysané zelí se slaninou.

Co vy na to?