Maso

media

Recept: Fitness gulášová polévka

Udělat si chutnou gulášovou polévku je samo o sobě dobrým nápadem. Když znáte recept na odlehčenou variantu, díky které tělu dodáte porci bílkovin a žádná zbytečná dochucovadla - a dokonce i jen minimum tuku - dietní oběd je hned tu.
media

Recept: Vietnamský salát s mangem a sušeným hovězím

Osvěžující, naprosto vynikající, chutný a zdravý. To je vietnamský mangový salát, ve kterém hraje svou roli i sušené hovězí, díky kterému toto jídlo zasytí i dodá porci bílkovin. Kombinaci chutí krásně doplňují bylinky, bez kterých by vietnamská kuchyně neměla ten správný šmrnc.
media

Recept: originální tempura z rýžové mouky

Chutná vám z asijské kuchyně maso obalené v tom dobrém, lehce křupavém těstíčku? Ještě aby ne, ono těstíčko - tedy tempura - je naprosto skvělý způsob, jak ozvláštnit a chuťově čarovat s kousky masa. Nejlepší je připravit ji originálním způsobem - tedy za použití rýžové mouky. Díky tomu budete mít základ pro bezlepkové jídlo připravený.
media

V čem je pescetariánství pro lidské zdraví lepší než veganství

Vegetariánství a veganství jsou v dnešní době velmi známé a populární alternativní výživové směry. Lidé se při těchto dietách zříkají masa (vegetariánství) nebo všech živočišných produktů (veganství). Ze zdravotního hlediska je ale úplné vynechání masa problém, tělo tak nedostává důležité vitamíny a kvalitní živiny. I proto si někteří vegetariáni do svého jídelníčku přidávají ještě ryby a mořské plody. Právě pro takový výživový směr se vžilo označení pescetariánství.
media

Jak vybrat tu nejlepší rybu k jídlu

Vaříme všechny možné potraviny, v restauracích si také objednáváme rozličné pokrmy, ale většina z nás zanedbává ryby. Ty si dopřáváme jen výjimečně, přitom bychom je podle expertů měli konzumovat ideálně dvakrát týdně. Ryby totiž obsahují spoustu životně důležitých látek. Jenže ne všechny ryby jsou vhodné při dietě. Jak vybrat tu správnou rybu k jídlu?
media

Recept: Krkovička se šalvějí pečená na bramborech

Bylinky mají kouzelnou moc i v kuchyni. Když se správně použijí, dokáží masu dodat vynikající chutě i vůni. A obzvlášť, když takové maso okořeněné bylinkami pečete přímo na malých bramborech, vykouzlíte voňavý a velice chutný oběd. Dnes pro vás máme recept, ve kterém je základem krkovička a šalvěj.
media

Recept: Kuličky z mletého hovězího masa

Mleté hovězí maso patří mezi jednu z dietních a snadno použitelných potravin. Zvlášť když se nesmaží, nefrituje, jen peče v troubě. My jsme vyzkoušeli recept na tradiční masové kuličky a rozhodně jsme nelitovali.