Ty nejlepší články rovnou do mailu

Cukr

media

Je sladidlo sukralóza bezpečné?

Kvůli kontroverzní pověsti ubývá výrobků, kde se používá aspartam nebo acesulfam K jako umělé sladidlo. Místo toho je nyní ve velkém propagována (a používána) sukralóza. I ona je ale umělé sladidlo, jejíž název jen evokuje příbuznost s cukrem. Jak je to ale ve skutečnosti s jejím vlivem na lidské zdraví? Je bezpečným sladidlem nebo podobně kontroverzním jako aspartam?
media

Co si dát po posilování?

Otázka pro vás - co si dáváte jako první hned po skončení tréninku? Proteinový nápoj? Banán? Jen čistou vodu? Po takové námaze je dobré tělu dodat to, co přesně potřebuje. Jelikož i v našem okolí spoustu lidí nemá v odpovědi na tuto otázku jasno, připravili jsme pro vás článek.
media

Držíte dietu a nehubnete? Víme, kde děláte chybu

Co jíst, abyste zhubli, to má většina lidí v malíku – ovoce, zelenina, tmavé pečivo, libové maso, nízkotučné jogurty a tak dále. Jenže co když to všechno poctivě jíte, zříkáte se sladkého, tučného a mastného a stejně nehubnete a naopak třeba i přibíráte? Nejspíš někde děláte chybu.
media

Skryté cukry jsou i v ovoci. Čím nám škodí?

Možná se vyhýbáte sladkému a bílému pečivu, snažíte se jíst zdravě a hodně zeleniny a ovoce – a přitom konzumujete tolik cukru, že kdybyste to věděli, zděsili byste se. V různých naoko zdravých potravinách , ale i některých druzích ovoce, je totiž mnoho skrytých cukrů, které nám vůbec neprospívají.
media

Glukózo-fruktózový sirup je všude. Co způsobuje?

Spousta lidí se snaží vyhýbat potravinám, ve kterých je hodně cukru, protože se bojí, že by tloustli a zbytečně zatěžovali své tělo. Jenže výrobci cukr často vynechávají a do potravin místo něho přidávají levnější náhražku – glukózo-fruktózový sirup. A ten je ještě mnohem horší.