Hubnutí jde snadněji bez závislosti na cukru

Cukr je pro lidské tělo v určité formě nezbytný. Rychlé cukry nám dodají rychle energii, oceňují je zejména sportovci a může nás to doslova „nakopnout“. Komplexní sacharidy jsou zase zásadní pro správné fungování našeho těla. Jenže takovéhle důležité cukry do těla dostáváme ukryté v základních, zdravých potravinách, v ovoci a v dalších jídlech. Rozhodně je nepotřebujeme do těla dostávat ve formě čokolády, dortíků, bonbonů a dalších šílených nezdravot, které nás jen ohrožují na zdraví a tlustneme po nich.

Bez sladkostí zhubnete

Trápí-li vás nadváha, ale přitom se vám nechce cvičit ani moc měnit jídelníček, tak zkuste aspoň omezit cukry na minimum. Když přestanete ze dne na den jíst sladkosti a jiné dobroty plné cukrů, tak se s vaším tělem rázem začnou dít velké změny. Zprvu to samozřejmě bude velmi těžké, protože tělo je už zvyklé na svůj přísun sladkostí a mozek ho vyžaduje, takže když mu řeknete NE, budou vás trápit nesnesitelné chutě na sladkosti. Ale musíte jim odolat. Jakmile podlehnete a vrátíte se ke “sladkému” životu, nemáte šanci zhubnout. Zato když prvních pár těžkých dní překonáte, najednou se s tím tělo smíří, hladina cukru ve vaší krvi se vrátí k normálu a vaše váha začne postupně jít dolů (nebo nebude aspoň růst).

Cukry nahraďte

Chápeme, že když jste zvyklí na sladkosti, jen těžko se vám bez nich bude přežívat. Ale sladké věci vám nikdo nezakazuje – jen nejezte ty nezdravé. Mnoho cukru je v ovoci, můžete si dělat ovocné koktejly a smoothie a tak dále. A když už opravdu nevíte, jak se s těmi chutěmi poprat, jděte si zacvičit, zaběhat nebo se prostě zaměstnejte nějakou činností, aby mozek přemýšlel nad něčím jiným. Pokud nebudete jíst sladké a budete se hýbat, vaše váha půjde poměrně rychle dolů, budete se cítit lehčí a nebudou vás už trápit výčitky, že tak sladce hřešíte a ubližujete tak svému tělu i zdraví.