Ty nejlepší články rovnou do mailu

Dieta

media

Cukroví v číslech: víme, kolik přiberete

Na Vánoce se bez cukroví obejde jen málokdo. I když ho nespořádáte moc, přece jen tu a tam jistě něco uzobnete. Jenže i tou troškou do sebe dostáváte obrovské množství kalorií. Podívejme se proto, jak kaloricky bohaté jsou různé druhy cukroví, které je nejhorší a čím nezdravé mlsání nahradit.
media

Vánoční pečení: Jak na zdravé cukroví?

Už je tady ten čas, kdy všechny hospodyňky začínají péct cukoví. Někdo dělá dva druhy, jiný deset, ale většina jich má jedno společné – padne do nich mnoho vajec, másla, bílé mouky a cukru. Vánoční mlsání se tak stává záludnou kalorickou bombou.
media

Večeříte správně? Víme, kde děláte chyby

Ať už se snažíme hubnout, nebo jen chceme žít zdravě, většinou se snažíme dodržovat režim pěti jídel denně. Všechna jsou důležitá, ale zřejmě nejpodstatnější je večeře. A při ní také nejčastěji chybujeme – jíme buď málo, nebo moc, nebo naprosto nevhodně. Jak tedy vypadá správná večeře?
media

Jahody a zdraví, jak to jde k sobě?

Začala nám jahodová sezona a všude se to začíná hezky červenat. Pokud nemáte vlastní zahrádku určitě narazíte na spoustu míst, kde vám jahody nabídnou. Jak jsou ale na tom tyhle červené plody s ohledem na zdraví a nebo dietu? Můžeme se do nich bez obav pustit, nebo se jim raději vyhnout?
media

Jóga - tipy pro začátečníky

Jóga umí udělat s lidmi zázraky a pokud tomu nevěříte, měli byste ji zkusit. Doslova totiž léčí nejenom tělo, ale i duši. V dnešním uspěchaném světě je to neocenitelná věc. Protože, ruku na srdce, relaxovat umí stále méně lidí.
media

Letní recept: Dietní fitness proteinová zmrzlina

Žádný přidaný cukr, žádná tučná smetana a žádné přidané konzervanty nebo stabilizátory. Na rozdíl od zmrzlin ze supermarketu je složení proteinové zmrzliny velmi krátké a chuť mnoho násobně lepší. Navíc k přípravě této zmrzliny potřebujete jen to, co máte obvykle při zdravém životním stylu automaticky doma.
media

Jdete koupit mleté maso? Dejte si pozor na toto!

Mnoho dietních jídel se dá připravit z mletého hovězího, vepřového nebo krůtího masa. I proto mleté maso už nemusíte kupovat jen u řezníka, najdete ho i ve stálé nabídce supermarketů. A to hned v několika variantách, každá s jiným procentem tuku, různé mixy, ale bohužel i různé složení výrobku.