Jarní hubnutí: zdravě a bez jo-jo efektu

Hubnutí začíná už od chvíle, kdy se ráno probudíte, tedy správnou snídaní. Není dobrý nápad vynechávat ji a dát si jen rychlou kávu, ale ani příliš těžká snídaně není správná. Podle expertů je nejlepší zvolit takovou, která tělu dodá hodně proteinů, tedy bílkovin, aby mohlo dopoledne správně fungovat. Proto se nebojte vajíček, ideálně vařených (nikoliv smažených), která vám dodají nejen správné živiny, ale i dost energie.

Správné nápoje

Při hubnutí se doporučuje pít zejména čistou vodu, případně kombinovanou v rozumném množství s minerálkami, které tělu dodají potřebné minerální látky. Pokud vypijete sklenku vody před každým jídlem, pomůže vám to nesníst tak velkou porci a díky tomu nebudete přibírat, ale hubnout.

Další vhodnou tekutinou jsou čaje. Ideálně je vůbec neslaďte. Maximálně si je dochuťte trochou medu, ale úplně neslazené jsou určitě zdravější. Při snaze o hubnutí se doporučuje hlavně zelený čaj, který s ním dokáže díky obsahu přírodních látek pomoci.

Denně vypijte alespoň dva litry, tekutin abyste podpořili správné fungování organismu a lépe se vám hubnulo.

Odpočinek a statistiky

I když by se zdálo, že při hubnutí je nejdůležitější pohyb, tak nezanedbávejte ani odpočinek a zejména spánek. Dopřejte si spánek dlouhý okolo osmi hodin denně a nenechte se ničím rušit. Ve spaní probíhají v těle důležité metabolické procesy a kdo dobře spí, snadněji hubne. Nemluvě o tom, že ráno jste plní energie, odpočatí a odhodlaní cvičit a poprat se s výzvami dne.

A abyste věděli, jak si vedete, nestyďte se založit si speciální hubnoucí sešit nebo použijte některou z aplikací v mobilu. Pište si, co jíte, kdy to jíte i kolik jste toho snědli. Nemusíte nutně počítat kalorie, ale je vhodné mít přehled a pak třeba jednou týdně zhodnotit, jak jste si vedli a co můžete zlepšit a co už raději nejíst.