I ve vyšším věku zhubnete, vyberte si pohyb a nebojte se vzít si pomoc

Pakliže vás trápí nadváha, zadýcháváte se, bolí vás klouby, jste nemotorní a už vás to zkrátka po všech stránkách štve, je čas něco s tím udělat. A je úplně jedno, kolik je vám let. Naštvání je často ta nejlepší motivace. A ještě lepší je, pokud svůj plán zhubnout sdílíte se svým okolím a příbuzní vás v něm budou podporovat.

Odborná pomoc

Leckdo už za sebou má mnoho pokusů o hubnutí, které stejně vždycky skončily jo-jo efektem. Když chcete zhubnout konečně pořádně a trvale, jděte na to jinak než kdykoliv předtím. Nesahejte po žádných zaručených dietách ani se netrapte hlady. Požádejte o odbornou pomoc výživového poradce. Není se za co stydět. Naopak, takový odborník, který se v tematice hubnutí vyzná, vám poradí, pomůže vám sestavit hubnoucí plán šitý přímo vám na míru i s ohledem na váš věk a potřeby. Také vám pomůže sestavit správný jídelníček. Kdykoliv budete mít problém, budete ve své snaze polevovat a něco vám bude vadit, najde s vámi alternativní cestu. A jelikož za jeho služby samozřejmě platíte, tak vynaložené peníze budou výbornou motivací, proč pokračovat a nevzdávat se.

Nenáviděný pohyb může být nakonec zábavou

Spousta lidí nemá problém s tím začít jíst jinak, pravidelněji či zdravěji. Zvlášť ve vyšším věku má na složení stravy tělo vyšší nároky - pravidelnost a plnohodnotná strava mu jedině prospějí.

Kamenem úrazu bývá spíš pohyb. Mnoho z nás ho nejen nemá dostatek, ale cvičení doslova nenávidíme. Přitom pro hubnutí a udržování váhy jsou pohyb a procvičování svalů klíčové. Proto se k nim zkrátka musíte přinutit – je nutné cvičit, i když jste to doteď nesnášeli. Bez pohybu a bez zátěže pro vaše svaly nezhubnete. A i když dosáhnete ideální váhy, je vhodné s pravidelným pohybem pokračovat. Vybírejte takové aktivity, které vás ve vašem věku budou bavit i naplňovat, i kdyby to měly být jen procházky, jízda na elektrokole nebo plavání. Zlepší se vám díky tomu kondice, nebudete se tak zadýchávat, budete pohyblivější a hlavně spokojenější.