Chcete se dožít vyššího věku? Pomocí potravin můžete tělu pomoci

Nikdo si nepřeje zemřít předčasně, přesto se toho většina z nás obává. Naše zdraví je křehčí, než se na první pohled může zdát a je potřeba se o něj pečlivě starat. Dlouhý, zdravý a radostí naplněný život díky tomu nemusí být jen tím, co si přejete. Podpořit vaše tělo, aby vám sloužilo co nejdéle, můžete hned několika různými způsoby.

Nikdo vám nezaručí, že když se budete řídit několika „zaručenými“ radami, dožijete se při plném vědomí a ve výborné fyzické kondici stovky. Ale i podle odborníků můžete pro své tělo udělat ledacos dobrého, abyste dosáhli co nejvyššího věku v co nejlepším zdravotním stavu.

Žádný stres

Nejzákeřnějším zabijákem je stoprocentně stres. Dokáže zcela nabourat naši psychiku a v důsledku dlouhodobého stresu dochází k negativním změnám také na našem fyzickém zdraví. Mnoho zdravotních neduhů si dokážeme doslova vsugerovat a naše psychika je v tomto ohledu mocná. Pokud žijeme pod dlouhým, trvalým a zničujícím tlakem, je prokázáno, že se to odrazí na našem věku dožití. Proto odborníci mají jen jedinou radu – snažte se stresu zbavit, ať už to znamená změnit práci, odstěhovat se, přerušit kontakty s určitými lidmi nebo se „hodit do klidu“ dobrým a zdravým jídlem nebo ještě lépe cvičením.

S úsměvem na tváři

Negativní, věčně pesimističtí a zachmuření lidé, kteří na životě vidí jen samé zápory, se prokazatelně dožívají nižšího věku než ti, kteří všechno berou s nadhledem a humorem, rádi se smějí a nepropadají hned strachům a úzkostem.

Proto se snažte brát život s úsměvem. Jestliže to sami nedokážete, může vám pomoci psychoterapeut, který vás naučí vyrovnat se s vašimi negativními životními postoji a pracovat lépe se svými emocemi. S úsměvem na tváři pro vás pak život bude hned veselejší.

Potraviny pro dlouhý život

Pro dožití se co nejvyššího věku je potřebná i správná životospráva. Pravidelný pohyb, zdravá a co nejpestřejší strava, kvalitní spánek. To vše je zcela nezbytné a bez dodržování těchto základních pravidel bude pravděpodobně váš život kratší než u lidí, kteří se řídí dobrými radami lékařů a dalších odborníků.

Nicméně existují potraviny, které úplně zdravé nejsou, ale přesto nám pomáhají uklidnit se, cítit se lépe a i díky nim se můžeme dožít vyššího věku - uklidní nás od stresu a dodají pocit pohody. Patří k nim třeba kvalitní čokoláda. Nebo každý den lžíce medu.