Hubnutí si můžete užívat i ve vyšším věku

Nadváhu řeší zejména ženy, a to v mladém i starším věku. Ale neměli by ji ignorovat ani muži, protože se zvyšujícím se věkem roste i riziko zdravotních komplikací spojených právě s nadváhou či obezitou. Přitom začít hubnout můžete snadno, jen je nutné odhodlat se změnit jídelníček a styl stravování či rozložení jídel v průběhu dne. Zpočátku to možná bude vypadat složitě, ale brzy přijdete na to, že zdravější stravování může být zároveň i chutné. K tomu můžete popustit svou fantazii v kombinování různých potravin.

Chutné a zdravé mlsání

Podstatné je nejíst stále, ale ideální není ani dávat si mezi jednotlivými jídly dlouhé pauzy. Zkuste se naučit jíst pětkrát denně, pravidelně a menší porce. Pokud vám dělá problém hlídat si časy, nastavte si třeba budík nebo upomínky na telefonu.

K chystání zdravějších jídel můžete využívat i sezónní potraviny, a to nejen ovoce, ale i zeleninu. Brzy začnou dozrávat cukety, patizony, dýně. Z těch se dá vymyslet neskutečné množství jídel, polévek, kaší či příloh. Z ovoce můžete péct dezerty (ideálně se zdravějšími surovinami, nikoliv s bílým cukrem a bílou moukou), a můžete ho přidávat i do bílého jogurtu, dělat z něj smoothie či pyré.

Větší pestrost

I když se většina lidí bojí, že jíst zdravě znamená hladovět, není to tak. Pokud to vyzkoušíte, záhy zjistíte, že váš jídelníček bude mnohem pestřejší a zajímavější než kdy dřív. Nebojte se mořských ryb, kterých je celá škála, mořských plodů, různých druhů tmavého pečiva, případně si zkuste péct zdravější chléb sami. A skvělým zpestřením jsou i různá semínka, které můžete přidat do různých jídel. Variací je neskutečné množství a na všech si jistě pochutnáte.