Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: vepřová uzená pečeně v česnekovo-medové marinádě

Pokud máte rádi maso je někdy těžké najít recept, který není stejný jako ty před tím. I proto u nás často vedou řízky a k těm je příloha často daná předem. Zkuste ale někdy připravit uzenou pečeni. Uvidíte, že vás hned napadnou přílohy, které nezdravost masa vyváží a určitě jste je už dlouho neměli. Co třeba hrachová kaše? Nebo jen zelí? Vyzkoušejte a uvidíte, že příloh bude najednou spousta.

Co budeme potřebovat?

  • uzenou vepřovou pečeni
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce horčice
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Vepřová pečeně stačí vyndat z obalu a přemístit do pekáče. V misce rozmícháme rozetřený česnek, med, hořčici. Vše stačí rozmíchat a maso mírně potřeme. Posolíme, opepříme a vložíme do trouby.

Pečeme na 180 °C přibližně půl hodiny zakryté alobalem. Po půl hodině alobal odstraňte, maso přelijte výpekem a dopečte ještě dvacet minut. Máme hotovo a můžeme servírovat. Maso nakrájejte na tenké plátky, přidejte například zelí a můžete podávat.

Co vy na to?