Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: portobello burger

Myslíte, že burger musí být jen plný masa? Ani náhodou, houby dokážou maso zastoupit téměř stoprocentně. Vyzkoušejte dnešní recept a ochutnejte portobello trošku jinak.

Co budeme potřebovat?

  • steakový žampion portobello
  • 3 polévkové lžíce balzamika
  • olivový olej
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • sýr
  • cibule
  • rajče
  • okurka
  • hamburgerová bulka

Jak na to?

V misce smíchejte olej, česnek, sůl, pepř a balzamiko. Položte do směsi žampion a nechte cca 15 minut marinovat. Rozehřejte pánev, nebo gril a nechte žampion péct přibližně 7 minut z každé strany. Bulku rozřízněte a ogrilované portobello položte na jednu část. Přidejte sýr a zeleninu jako do klasického hamburgeru. Přiklopte druhou částí bulky a vzhůru do toho.

Pokud vám tento druh žampionu zachutnal, máme pro vás další recept z portobello

Co vy na to?