Recept: grilované žampiony s bylinkami

Na maso na grilu má každý svůj osvědčený recept. A pokud ne, vždy se dá dobře improvizovat. Co ale jako přílohu? Zelenina je fajn, ale mít pořád to stejné na talíři nebaví nikoho. Pokud patříte mezi ty, co rádi přidají něco originálního, máme pro vás dnešní recept.

Co budeme potřebovat?

  • žampiony bílé
  • olivový olej
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička máty
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • sůl

Jak na to?

Žampiony si nejdříve očistěte, odstraňte nožičku a z kloboučku stáhněte slupku. Pak jednotlivé kloboučky nakrájejte podle libosti, buď na plátky, nebo na kousky.

V misce si připravte marinádu, kde prostě smícháte všechny ingredience s olejem a pořádně vymícháte. Nakonec marinádou přelijte houby a několikrát je v misce prohoďte, tak aby se všechny hezky obalily.

Žampiony grilujeme na rozpáleném grilu, na alobalové mřížce, nebo se skvěle hodí rozpálený tál.

Podáváme jako přílohu, nebo jako chuťovku.