Ty nejlepší články rovnou do mailu

Krůtí maso zapečené s broskví a čedarem

Známý český recept na krůtí maso, který tolik kritizoval Zdeněk Pohlreich, není zas tak hrozný. Kombinace chutí masa, broskve a čedaru je opravdu fantastická a byla by škoda se na toto jídlo dívat jen skrz prsty.

Co potřebujeme?

  • krůtí maso (na jednu osobu cca 150 gramů)
  • kompotované broskve
  • čedar (cca 2 plátky na jednodho)
  • sůl
  • pepř
  • olej

Jak na to?

Krůtí maso nakrájíme na podobně velké plátky. Lehce osolíme, opepříme. Rozpálíme pánvičku s trochou oleje. Stačí opravdu jen málo, krůtí maso má vynikající chuť a my ji rozhodně nechceme přebít chutí smaženého.

Jakmile je pánvička rozpálená, krůtí maso na ní necháme zatáhnout ze všech stran. Poté ho uložíme do pekáčku, na něj položíme broskev nakrájenou na měsíčky a navrch plátek čedaru. Takto připravené dáme zapéct do trouby předehřáté na 200 stupňů.

Přibližně po půl hodině je hotovo. Stačí si tento rychlý oběd vychutnat. Dobrou chuť!


Tyto naše recepty máte také rádi:

Co vy na to?