Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept na cuketové bramboráky

Máme pro vás tip na netradiční verzi bramboráků. Možná bychom měli spíš nazvat recept "cukeťáky", protože právě o cuketu u tohoto receptu jde především. A o to, abyste si skvěle pochutnali, jde především. Proto neváhejte a zkuste si připravit cuketové bramboráky třeba na oběd.

Co potřebujeme?

  • 300 g brambor
  • 300 g cukety
  • 5 lžic ovesných vloček
  • 1 vejce
  • cca 2 lžíce hladké mouky
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • sůl
  • pepř
  • 1–2 hrstky sušené majoránky
  • olej na smažení

Jak na to?

Brambory oloupejte, na struhadle nastrouhejte najemno a vymačkejte přebytečnou šťávu. Cuketu nastrouhejte také a smíchejte s bramborami. Přidejte vločky a pořádně promíchejte. Nechte cca 30 minut odležet, aby vločky nasákly a změkly.

Poté přidejte vejce, mouku, česnek, sůl, pepř a majoránku a opravdu důkladně promíchejte. Doporučujeme pořádně prohníst rukou.

Z těsta pak můžete v dlani uplácat placky a pokládejte je na rozpálenou pánev s trochou oleje. Lžičkou můžete bramboráky vytvarovat do všech stran. Pečte je z obou stran dozlatova.

Máte hotovo. Cuketové bramboráky můžete rovnou servírovat, teplé a křupavé jsou vynikající.


Tyto recepty také rádi vychutnávate:

Co vy na to?