Zapečené kuřecí maso trochu jinak

Kuřecí maso se dá připravit na spoustu způsobů. Nejčastěji volíme ten nejjednodušší - tedy pečené kuře, grilované kuře, kuřecí steak a podobné. Ne vždy je ale ten nejsnadnější postup tím nejchutnějším. Přesvědčte se sami podle našeho dnešního receptu.

Nezapomeňte, že kuřecí maso je jedním z nejvhodnějších mas v rámci zdravé stravy. Pokud ho konzumujete bez kůže, přijímáte v něm maximum bílkovin a minimum tuků.

Co potřebujeme?

  • 3 kuřecí prsa (cca 600 gramů)
  • 1 větší mrkev
  • 1 velká brambora
  • 4 polévkové lžíce hrášku (mražený nebo v nálevu)
  • 4 polévkové lžíce husté zakysané smetany (ideálně nízkotučné)
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky. Smíchejte s hráškem a zakysanou smetanou, dochuťte špetkou soli a pepře a dejte do zapékací mísy.

Ohřejte vodu v hrnci a až začne vřít, dejte do ní na pět minut neloupanou bramboru i mrkev. Po pěti minutách zchlaďte ve studené vodě a oloupejte. Nastrouhejte obojí na struhadle nahrubo, přidejte trochu olivového oleje a promíchejte rukou. Tuto směs poklaďte navrch na maso s hráškem a smetanou, které máte připraveno v zapékací míse. Můžete si se zarovnáním vyhrát - na pohled pak bude jídlo ještě hezčí.

V troubě rozehřáté na 180 stupňů pečte přibližně hodinu.

Hotovo! Stačí jen přichystat na talíře a přejeme vám dobrou chuť!