Grilování zdravěji

Pijte lépe

Když grilujete, obvykle si dopřejete pár piv nebo nějakou limonádu jako nealko nápoj. Přecijen pivo nebo slazené nápoje ke grilování patří... nebo ne? Právě v nápojích přitom vypijete zbytečně moc kalorií a cukru, které vám pak přidávají na váze. Cukry se totiž při přebytečném množství v organismu mění na tuky a ukládají jako energetická zásoba na horší časy. Dostatek sacharidů a tuků při grilování přijmete ze samotného jídla, tak na co k tomu přidávat ještě porci navíc? Doporučení je jednoduché - naučte se pít vodu. A pokud vám samotná nechutná, dochuťte si ji podle sebe přírodním způsobem - uděláte si tak snadno domácí limonádu.

Grilujte zdravější maso

Je pro vás jediným přípustným masem pořádně prorostlá krkovička, ze které při grilování kape tuk? Zkuste i něco jiného, zdravějšího. Když pomineme kuřecí, které snadno seženete, dokořeníte a ugrilujete jako dietní variantu masa, existuje i spousta jiných zdravých pochoutek. Jednou z nich je dietní domácí hamburger podle našeho receptu z kvalitního mletého hovězího. 

Při grilování sice na tuku záleží - právě ten totiž dodává masu chuť - na druhou stranu ho stačí menší množství, když maso správně dokořeníte.

Přichystejte chutný lehký salát

Co obvykle nachystáte ke grilovanému masu? Pokud koupíte salátové listy rovnou nasekané a připravené k servírování, zalijete nějakou kupovanou zálivkou a rovnou podáváte, ušetřili jste jen čas. Své zdraví ale nešetříte. Stejně tak jste o vynikající svěží chuť čerstvých salátů připravili sami sebe i své blízké.

Vymezte si na přípravu salátu pár minut. Nakombinujte listy salátu s dalšími druhy zeleniny, ale třeba i ovoce. Například měsíčky mandarinky dodají jinak obyčejnému salátu svěží chuť. Salát dochucený přírodními ingrediencemi vám ušetří kalorie a tuky, které jinak kupované zálivky často obsahují.

Poraďte s grilováním, jak dietně grilujete vy?