Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: chobotnice na grilu

Pryč jsou doby, kdy jsme kolem mrazáku s mořskými plody chodili spíš jen ze zvědavosti. Naštěstí si tyto hodnotné potraviny nacházejí cestu na náš stůl stále častěji. Pokud už nevíte co přihodit na gril, vyzkoušejte chobotničky. Nejenom, že budou výborně chutnat, ale odvděčí se například snížením cholesterolu.

Co budeme potřebovat?

  • cca 8 malých chobotniček, nebo kusů chobotnice
  • šťáva z půlky citronu
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Chobotničky jsou nejlepší čerstvé, ale klidně můžete sáhnout i po předvařených. Například v Makro najdete široký výběr a nás osobně nikdy nezklamali. Prakticky všechny druhy, které se tam prodávají, jsou už očištěné, takže můžeme rovnou na přípravu. Do misky stačí smíchat všechny ingredience a nechat odpočívat alespoň 3 hodiny, ideálně ale půl dne. Chobotničky klademe na rozpálený gril přímo z marinády. Grilujeme ze všech stran přibližně 6 minut. Mořské plody jsou opravdu rychle hotové, takže to s dobou na grilu nepřežeňte. Výsledkem by byly jen tuhé kusy.

Po 6 minutách sejmeme a rovnou podáváme. Prefektní jsou třeba s rukolovým salátem. 

Co vy na to?