Co budeme potřebovat?
- cca 8 malých chobotniček, nebo kusů chobotnice
- šťáva z půlky citronu
- olivový olej
- sůl
- pepř
Jak na to?
Chobotničky jsou nejlepší čerstvé, ale klidně můžete sáhnout i po předvařených. Například v Makro najdete široký výběr a nás osobně nikdy nezklamali. Prakticky všechny druhy, které se tam prodávají, jsou už očištěné, takže můžeme rovnou na přípravu. Do misky stačí smíchat všechny ingredience a nechat odpočívat alespoň 3 hodiny, ideálně ale půl dne. Chobotničky klademe na rozpálený gril přímo z marinády. Grilujeme ze všech stran přibližně 6 minut. Mořské plody jsou opravdu rychle hotové, takže to s dobou na grilu nepřežeňte. Výsledkem by byly jen tuhé kusy.
Po 6 minutách sejmeme a rovnou podáváme. Prefektní jsou třeba s rukolovým salátem.