Recept na vynikající květákový salát

Co potřebujeme?

  • 1 hlávka květáku
  • 6 vajec
  • 1/3 hrnku majonézy
  • 3 lžíce hořčice
  • 3 lžíce čalamády (nebo nakládané zeleniny)
  • 1 lžíce cibule nasekané na jemno
  • Sůl
  • Pepř

Jak na to?

Květák očistíme, propláchneme a rozdělíme na růžičky. Dáme do změknutí do páry nebo uvaříme. Poté rozdělíme na malé kousky.

Vejce uvaříme natvrdo, poté očistíme od skořápky a oddělíme bílky a žloutky. Žloutky rozdrobíme na jemno, zatímco bílky nasekáme na menší kousky.

V míse poté smícháme všechny přísady, salát ozdobíme petrželkou a přes noc necháme odležet v lednici. Studený květákový salát pak podáváme k masu jako přílohu nebo si ho vychutnáme jen tak. Je vynikající a jak jsme zmínili na začátku, obsahuje desetkrát méně sacharidů než srovnatelný bramborový salát.