Recept: batátové pyré

Stejně rychlé jako bramborová kaše, ale do dietního jídelníčku se hodí daleko lépe. I pokud zrovna batáty nemilujete, zkuste z nich udělat pyré. Chutnají jinak a o dost lépe. Oproti bramborům zasytí daleko víc změnu uvítá určitě každý.

Co budeme potřebovat?

  • 4 středně velké batáty
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • muškátový oříšek

Jak na to?

Batáty oloupeme jako klasické brambory. Vrchní slupka se sice dá také jíst, ale v kaši by byla příliš tvrdá. Nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do osolené vody. Jakmile jsou batáty měkké, což je skutečně velmi brzy, scedíme vodu a oproti klasické kaši žádnou v hrnci nenecháme.

Přidáme máslo a ponorným mixerem rozmixujeme na jemnou kaši. Postupně přidáváme ohřáté mléko, tak abychom docílili potřebnou konzistenci.

Podávat můžeme například s hovězím masem na víně. A pokud vám nějaké batáty zbudou, zkuste z nich udělat dietní brambůrky.