Ty nejlepší články rovnou do mailu

Orange chicken - tak trochu jiné kuře na pomerančích

Orange chicken nebo také kuře na pomerančích zná podle českého receptu každý. Nám ale zachutnal trochu jiný recept, inspirovaný Asií, který jsme překvapivě ochutnali v Americe. V této kombinaci jsme se alespoň naučili přichystat kuře tak, jak u nás v Čechách není moc běžné. Recept vám samozřejmě rádi prozradíme, abyste mohli vyzkoušet tak trochu jinou chuť.

Co potřebujeme?

Na kuře

  • Kuřecí prsa
  • Sůl
  • Bílý pepř
  • Lžička mletého zázvoru
  • Lžička granulovaného česneku
  • Vejce
  • 3 lžičky škrobu

Na pomerančovou omáčku

  • stroužek česneku
  • chilli paprička
  • lžička solamylu
  • lžíce oleje
  • lžíce medu
  • lžíce pomerančového džemu
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • lžíce rýžového octu
  • 1 dcl vody

Jak na to?

Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. V míse pak vidličkou našlehejte vejce a smíchejte s ním všechny ostatní ingredience uvedené výše k obalení kuřete. Kuřecí kousky pak v této směsi obalte a nechte chvilku odležet.

Mezitím si připravte pomerančovou omáčku. Smíchejte med, pomerančový džem, sójovou omáčku, ocet a deci vody. Míchejte, dokud se ingredience perfektně nespojí.

Ve woku pak rozpalte olej a na něm osmahněte kuřecí kousky ze všech stran dozlatova. Kuřátko si pak odložte z woku bokem na talíř.

Je čas dokončit recept. Wok očistěte a na lžíci oleje orestujte na drobno nakrájený česnek a chilli papričku. Poté ihned vraťte do woku kuřecí kousky a zasypte lžičkou solamylu. Opět lehce orestujte a po minutě přidejte pomerančovou omáčku. Pak už stačí jen chvilku povařit a je hotovo.

Díky kombinaci exotických chutí dostane kuřátko sladkokyselou a přitom zajímavou chuť. Výborně chutná třeba s vařeným bramborem. Nechte si chutnat.


Tyto recepty vám také zachutnaly:

Co vy na to?