Recept: tofu kostičky s medovo-česnekovou marinádou

Tofu se do zdravého jídelníčku skvěle hodí. Tento vynikající zdroj bílkovin můžete připravit na mnoho způsobů a díky pokud víte jak na to, určitě z něj bude vynikající pochoutka.

Co budeme potřebovat?

  • 1 kostka neochuceného tofu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce medu
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 1 hrst sezamových semínek
  • olej

Jak na to?

V mixeru smícháme všechny ingredience až na tofu a sezamová semínka. Tofu si nakrájíme na stejné kostičky a osušíme. Promícháme s marinádou a necháme naložené na chladném místě. ideálně v lednici.

Čím déle bude tofu naložené, tím plnější bude chuť, vůbec se tedy nebojte nechat vše v lednici do druhého dne. Pokud ale spěcháte, půl hodinky bude stačit.

Nyní už jen ve vysoké pánvi, nebo ideálně ve woku, nechte rozehřát olej vhodný ke smažení a vložte kostičky tofu. Osmažte, dokud nebudou okraje hezky křupavé. Pak už jen zalijte zbytkem marinády a odstavte. Posypte sezamovými semínky a promíchejte. Díky přidané marinádě bude vše hezky držet i při servírování.

Podávat můžete například se salátem, nebo rýží.