Recept: tarhoňový salát

V našich končinách není tarhoňa příliš známá, ale na Slovensku se jedná o celkem častou potravinu. Výborně chutná a navíc se vyrábí i ze špaldové mouky. Pokud tedy sháníte recept na rychlou, zdravou večeři, dnes pro vás jeden máme.

Co budeme potřebovat?

  • 200g tarhoně
  • 1 šalotka
  • 1 jarní cibulka
  • 1 hrst fazolových lusků
  • 1/2 plechovky červených fazolí
  • 1 strouček česneku
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Tarhoňa je vlastně druh těstovinové rýže. A stejně tak se i připravuje. Povaříme ji tedy v osolené vodě, tak aby byla tzv. na zkus. Následně ji propláchneme studenou vodou a necháme bokem.

Na oleji osmažíme na drobno nakrájenou šalotku a nasekaný česnek. Přidáme fazolové lusky a společně vše orestujeme. Následně můžeme přidat už připravenou tarhoňu. Promícháme, přidáme zbylé ingredience. Tedy jarní cibulku a fazolky, dochutíme solí a pepřem, necháme prohřát na mírném ohni a můžeme podávat.

Tarhoňa se výborně hodí jako příloha, ale v této přípravě je skvělá i jako samotná dietní večeře. Nebo ji klidně dejte do krabičky a vezměte do práce jako dietní oběd.