Zbyla vám vejce z Velikonoc? Využijte je v kuchyni

Velikonoce znamenají takřka vždy spoustu jídla, které pak jen těžko využijete. Naštěstí jsou to především svátky vajec, které obsahují spostu bílkovin a zdravých živin. Když už si nechcete vejce, která zbyla z Velikonoc dávat jen jako snídani, přinášíme pár chutných tipů.

Naprostou klasikou je určitě vajíčkový salát. Bohužel v podání, tak jak jej známe, nejde příliš o dietní pochoutku. Přitom stačí změnit pár ingrediencí a dietní verze může být na stole.

Recept na  Dietní vajíčkový salát

 

 

 

 

 

Pokud jste dělali ke slavnostnímu obědu vývar, možná vám zbylo trochu vařeného masa. Pak ho rozhodně vyzkoušejte nakombinovat s vejci. A pokud vám maso již nezbylo, klidně dejte vařit jen kousek uvařit. Takové dobré hovězí se do pomazánky hodí určitě a navíc ji máte hotovou za chvilku.

Recept na masovo-vajíčkovou pomazánku 

 

 

 

 

 

Poslední tip je na bramborový salát s koriandrem. I když se v původním receptu žádná vajíčka nevyskytují, nebojte se je přidat. Stačí je nakrájet na kousky a do salátu jednoduše zamíchat. Tím z původně obyčejné přílohy uděláte plnohodnotné jídlo, které vaší dietě po svátcích rozhodně neuškodí.

Recept na bramborový salát s koriandrem