Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: vepřová panenka s karamelovou cibulí

Tohle jídlo si musíte zamilovat. Vepřová panenka je krásné maso, které umí samo o sbě potěšit chuťové buňky. V doprovodu karamelové cibule, ale dospěje do vážné úžasné kombinace, která se sroovná s večeří v luxusní restauraci.

Co budeme potřebovat?

  • 1/2kg Vepřové panenky
  • 1 velká cibule
  • snítka rozmarýnu
  • máslo
  • hnědý cukr
  • sůl
  • pěpř

Jak na to?

Vepřovou panenku si položíme na pracovní desku a odstraníme veškeré blány na povrchu. Nákrájíme na válečky, přibližně 4 cm silné. Mírně stlačíme, osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn a dáme na pánev opéct. Opečeme ze všech stran a přeložíme na pečící misku. Na každou porci položíme kousek másla a dáme do vyhřáté trouby, cca 180°C. V troubě válečky necháme maximálně 5-7 minut, záleží jak moc jsme maso propekli na pánvi.

Na volné panvi nyní můžeme rozpustit máslo a na kolečka nakrájenou cibuli. Orestujeme poměrně delší dobu, klidně 5 minut, tak aby všechny kousky byly měkké. Jakmile takové jsou, zasypeme ji hnědým cukrem, přibližně velká polévková lžíce, ale opět záleží na velikosti cibule. Mícháme, až se vytvoří karamel a začne mírně hnědnout.

Máme hotovo a můžeme podávat.

Co vy na to?