Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: Losos na hráškovém rizotu

Co budeme potřebovat?

  • 2 porce lososa

  • 1 hrnek kulatozrnné rýže

  • 2 hrnky zeleninového vývaru

  • ½ hrnku mrazeného hrášku

  • 1 hrst strouhaného parmazánu

  • 1 polévková lžíce másla

  • 1 šalotku

  • olivový olej

  • sůl

  • pepř

Jak na to?

Losos je úžasná ryba, která obsahuje spousty zdravých tuků. Rizoto je zase výborná potravina, která zasytí na delší dobu. Dohromady tvoří ideální pár, který byste rozhodně měli vyzkoušet.

Na rozehřátou pánev vložíme na jemno nasekanou šalotku, kterou necháme zpěnit. Vsypeme rýži a mírně orestujeme. Jakmile je rýže obalena olejem začneme postupně přilévat vývar, vždy tak ať je rýže těsně ponořena. Na ohni mícháme, dokud se tekutina nevsákne a část neodpaří.

Vývar přiléváme až do úplného odpaření. Rizoto má zůstat krémové, proto v závěru nechte více tekutiny. Během posledního cyklu přidáme do rýže hrášek, dochutíme pepřem a vložíme kousky lososa. My jsem přidali ještě brokolici. Pouze malé kousky, větší část porce lososa orestujeme na suché pánvi, nebo jen s malým množstvím oleje.

A úplný závěr vsypeme parmazán a přidáme máslo. Vše zamícháme, klidně už odstavené z ohně. Můžeme servírovat, ideálně na talíři a přeložené grilovaným lososem.

Co vy na to?