Ryby

media

Recept: Pečená treska s medvědím česnekem

Ryba je obvykle výbornou volbou pro dietní oběd Když jí chytře pomůžete vylepšit chuť pomocí bylinek a koření, máte nejen zdravý, ale i nezapomenutelně chutný oběd. Tentokrát jsme jako rybu vyzkoušeli tmavou tresku, které filet neobsahuje tolik kostí.
media

Recept: okoun nilský na grilu

Ryby by měly být na jídelničku alespoň dvakrát týdně. Bohužel se často najdou lidé, kteří se rybám vyhýbají. A nejčastějším důvodem udávají kosti. Přesně pro ně je okoun nilský ryba jako stvořená. Výborná chuť a k tomu kosti tak velké, že se nedají přehlédnout. Pokud si koupíte rovnou filet, kost prostě nepotkáte. Na grilu je navíc hotový opravdu za chviličku.
media

Recept: steak z tuňáka

Ať už hubnete, sportujete, nebo jen chcete být zdraví, pak je tuňák ta nejlepší ryba pro vás. Po rybě nezapáchá, takže jej snese i ten, kdo rybám příliš neholduje. A množství omega 3 mastných kyselin je doslova ohromující. Navíc se tepelně skoro neupravuje, takže rychlý dietní oběd, nebo dietní večeře, na sebe nenechá dlouho čekat.
media

Jednoduchý dietní recept: pečený mořský vlk

Po těch všech dobrých sladkých receptech máme opět konečně jeden dietní. Mořský vlk je jedna z chutných ryb, která navíc neobsahuje tolik jemných kostí, abyste ji museli pečlivě obírat. Maso mořského vlka se navíc rozplývá na jazyku.
media

Recept: pečená treska s parmazánem

Česká republika bohužel patří mezi státy, kde rozhodně není spotřeba ryb příliš vysoká. Je to škoda, protože ryby obsahují tolik látek dobrých pro náš organismus, že jiný zdroj bysme hledali jen těžko. Pojďme tedy zkusit zařadit ryby do jídelníčku častěji. Třeba s naším dnešním receptem.
media

Recept: pstruh po mlynářsku v troubě

Jaro si doslova říká o lehké jídlo. A co může být lehčího než ryba? Pstruh je prostě ideální volba pro lehký dietní oběd. Zkusit můžete i klasiku, kterou pstruh po mlynářsku určitě je. V naší odlehčené variantě se nesmaží, ale dělá se prakticky sám v troubě, takže skoro bez práce.
media

Recept: filety ze pstruha

Pstruh patřil dříve k lahůdkám, které si dopřávala jen šlechta. Dnes naštěstí patří mezi nejběžnější druhy ryb, ale i to je málo. Češi obecně jedí velmi málo ryb a tak je čas to napravit. Pokud nemáte rádi ryby kvůli kostem u filet vám tahle výmluva nepomůže, tam žádné nejsou.
media

Recept: pečený losos s hořčičnou krustou

Losos patří k jedněm z cenově nejdostupnějších ryb u nás, ale co s ním? Tatarák a smažený se po chvilce přejí a rozhodně to na chuti nepřidá. Dnes přinášíme recept, který si určitě zamilujete. Med, hořčice a ryba jsou jakoby se pro sebe narodili. Schválně vyzkoušejte.