Ty nejlepší články rovnou do mailu

Ryby

media

Recept: pečená treska s parmazánem

Česká republika bohužel patří mezi státy, kde rozhodně není spotřeba ryb příliš vysoká. Je to škoda, protože ryby obsahují tolik látek dobrých pro náš organismus, že jiný zdroj bysme hledali jen těžko. Pojďme tedy zkusit zařadit ryby do jídelníčku častěji. Třeba s naším dnešním receptem.
media

Recept: pstruh po mlynářsku v troubě

Jaro si doslova říká o lehké jídlo. A co může být lehčího než ryba? Pstruh je prostě ideální volba pro lehký dietní oběd. Zkusit můžete i klasiku, kterou pstruh po mlynářsku určitě je. V naší odlehčené variantě se nesmaží, ale dělá se prakticky sám v troubě, takže skoro bez práce.
media

Recept: filety ze pstruha

Pstruh patřil dříve k lahůdkám, které si dopřávala jen šlechta. Dnes naštěstí patří mezi nejběžnější druhy ryb, ale i to je málo. Češi obecně jedí velmi málo ryb a tak je čas to napravit. Pokud nemáte rádi ryby kvůli kostem u filet vám tahle výmluva nepomůže, tam žádné nejsou.
media

Recept: pečený losos s hořčičnou krustou

Losos patří k jedněm z cenově nejdostupnějších ryb u nás, ale co s ním? Tatarák a smažený se po chvilce přejí a rozhodně to na chuti nepřidá. Dnes přinášíme recept, který si určitě zamilujete. Med, hořčice a ryba jsou jakoby se pro sebe narodili. Schválně vyzkoušejte.
media

Recept: Losos na hráškovém rizotu

Losos je úžasná ryba, která obsahuje spousty zdravých tuků. Rizoto je zase výborná potravina, která zasytí na delší dobu. Dohromady tvoří ideální pár, který byste rozhodně měli vyzkoušet.
media

Ryby nejen na vánoční stůl

Sezona výlovů rybníků je v plném proudu. Čerstvé ryby z našich vod nikdy nebyly dostupnější. Na našem stole by však neměly ryby a produkty z nich chybět alespoň dvakrát týdně. Co vše nám tyhle chutné pokrmy ale můžou poskytnout?
media

Recept: grilovaný mořský vlk

Ryby se do našich jídelníčků dostávají čím dál častěji. A to je opravdu dobře. Ryby jsou neoddělitelnou součástí dietních jídelníčků. Pokud navíc občas sáhneme po mořské rybě získáme nejenom důležité živiny, ale i netradiční chuť.
media

Jak správně usmažit lososa?

Losos je ryba, která si u nás stále rychleji získává na oblibě. Nejenom proto, že jde o cenově přijatelnou volbu, ale především proto, že jej zvládnou sníst i odpůrci ryb. Jak jej ale připravit tak, aby chutnal a zachoval si všechny důležité živiny?