Ryby

media

Jak vybrat tu nejlepší rybu k jídlu

Vaříme všechny možné potraviny, v restauracích si také objednáváme rozličné pokrmy, ale většina z nás zanedbává ryby. Ty si dopřáváme jen výjimečně, přitom bychom je podle expertů měli konzumovat ideálně dvakrát týdně. Ryby totiž obsahují spoustu životně důležitých látek. Jenže ne všechny ryby jsou vhodné při dietě. Jak vybrat tu správnou rybu k jídlu?
media

Recept: Pečená treska s medvědím česnekem

Ryba je obvykle výbornou volbou pro dietní oběd Když jí chytře pomůžete vylepšit chuť pomocí bylinek a koření, máte nejen zdravý, ale i nezapomenutelně chutný oběd. Tentokrát jsme jako rybu vyzkoušeli tmavou tresku, které filet neobsahuje tolik kostí.
media

Recept: okoun nilský na grilu

Ryby by měly být na jídelničku alespoň dvakrát týdně. Bohužel se často najdou lidé, kteří se rybám vyhýbají. A nejčastějším důvodem udávají kosti. Přesně pro ně je okoun nilský ryba jako stvořená. Výborná chuť a k tomu kosti tak velké, že se nedají přehlédnout. Pokud si koupíte rovnou filet, kost prostě nepotkáte. Na grilu je navíc hotový opravdu za chviličku.
media

Jednoduchý dietní recept: pečený mořský vlk

Po těch všech dobrých sladkých receptech máme opět konečně jeden dietní. Mořský vlk je jedna z chutných ryb, která navíc neobsahuje tolik jemných kostí, abyste ji museli pečlivě obírat. Maso mořského vlka se navíc rozplývá na jazyku.
media

Pět tipů na chutné (nejen) Silvestrovské pomazánky

Omrzelo vás každý rok chystat stejné chlebíčky a jednohubky na oslavu příchodu nového roku? Dobře děláte! Silvestrovské chuťovky se dají přichystat i jinak, než na veku navrstvit bramborový salát a plátek šunky. Navíc teď uvidíte, které z nich vám chutnají nejlépe a ty pak můžete připravit kdykoliv.
media

Recept: pečená treska s parmazánem

Česká republika bohužel patří mezi státy, kde rozhodně není spotřeba ryb příliš vysoká. Je to škoda, protože ryby obsahují tolik látek dobrých pro náš organismus, že jiný zdroj bysme hledali jen těžko. Pojďme tedy zkusit zařadit ryby do jídelníčku častěji. Třeba s naším dnešním receptem.
media

Recept: pstruh po mlynářsku v troubě

Jaro si doslova říká o lehké jídlo. A co může být lehčího než ryba? Pstruh je prostě ideální volba pro lehký dietní oběd. Zkusit můžete i klasiku, kterou pstruh po mlynářsku určitě je. V naší odlehčené variantě se nesmaží, ale dělá se prakticky sám v troubě, takže skoro bez práce.