Recept: karamelové červené zelí

Dušené zelí se může zdát jako relativně obyčejný recept, který už nejde moc vylepšit. Nenechte se ale mýlit, podle našeho receptu připravíte zelí, které bude dokonalou přílohou.  

Co budeme potřebovat?

  • 1 sklenice sterilovaného zelí
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce cukru krupice
  • sůl
  • nové koření
  • bobkový list
  • skořice
  • Jak na to?

  • V hrnci si necháme rozehřát máslo do kterého přihodíme na drobno nakrájenou cibulku. Chvilku restujeme, než se odpaří voda. Přidáme koření - pár kuliček nového koření a bobový list. Zároveň přidáme i vrchovatou lžíci cukru.Vše mícháme do doby, než cukr začne karamelizovat.
  • Nyní je čas na samotné zelí, které předtím vyjmeme ze sklenice a pokrájíme na menší kousky. Přidáme na cibulku a zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené. Osolíme a mírně dochutíme skořicí. S tou opatrně, ať nepřebije celou chuť svoji výrazností.
  • Přiklopíme a dusíme do změknutí. Voda by se měla prakticky celá odpařit, případně můžeem zahustit trochou mouky s vodou.