Ty nejlepší články rovnou do mailu

Kuřecí polévka ala miso

Znáte japonskou polévku miso? Pokud ano, pak nejspíš patřítedo jednoho z dvou táborů. Jedni ji nesnášejí, druzí milují. Je pravda, že její chuť je pro středoevropna trochu specifická, proto jsme ji upravili a díky našemu receptu můžete zkusit zase něco jiného.

Nachlazení nechodí po horách, ale po lidech pokud si vybralo i vás rozhodně tuhle polévku vyzkoušejte, Zasytí a na rýmu bude rozhodně účinnější než čaj.

Co budeme potřebovat?

  • Celé kuře (idálně půl kuřete a půl slepice)
  • rýžové nudle
  • zázvor
  • koriandr
  • sůl
  • pepř
  • mrkev
  • limeta nebo citron
  • rybí omáčka
  • worčestrová omáčka

Jak na to?

Klasický způsobem uvaříme vývar, čím déle tím lépe. Nebojte se, že jeho příprava zabere i 5 hodin, vyplatí se to a hlavně jej můžete zamrazit a použít kdykoli příště.  Kuře očistíme a vložíme do studené vody, začneme vařit a necháme několik hodin jen mírně probublávat. Osolit můžeme až výslednou polévku, ale zvolit můžeme i osolení vývaru.

Jakmile je vývar hotový můžeme si nachystat zbytek polévky. Do misky vložíme rýřové nudle, které jsme připravily podle návodu. Přidáme na jemno nakrájenou syrovou mrkev. Dál už prakticky jen přidáváme další ingredience. Nastrouhaný zázvor, natrhaný koriandr, ale můžete použít i hladkolistou petržel.

Prsa, která se vařila ve vývaru nakrájíme na kousky a položíme nahoru do misky. Ozdobíme plátkem limety nebo citronu a zalejem vývarem. Dosolíme a přidáme trochu rybí omáčky (dá se běžně koupit, ale lze ji i úplně vynechat), worčestrovou omáčku a můžeme podávat.

Kombinace zázvoru a citronu je nezvyklá, ale věřte, že právě díky ní si tuto polévku zamilujete.

Dobrou chuť!

Hledáte další dietní recepty na polévky?

Co vy na to?