Exklusivní treska zapečená se sušenými rajčaty

Z každého jídla se dá vytvořit symfonie chutí a barev, která uspokojí i ty nejnáročnější jedlíky. Treska je v našich dietních jídelníčcích mnohdy neprávem zavrhovaná, přitom i ona se dá upravit chutně. Stačí se jen držet zásady, že každý z nás dostane, za co si zaplatí. Jako při každém nákupu i zde se držme zásady "číst, číst a číst". Opravdu dobrou tresku totiž koupíte jen bez přidané vody. V regálu tedy vybírejte zmražené tresky pouze ty, které mají nejmenší obsah vody. Pokud tuto informaci výrobce neuvádí, zřejmě ví proč. Dejte mu tedy jasně najevo, že podobné taktiky na vás zkoušet nemá a jeho výrobek nekupujte. Pokud jste už ale našli tu kvalitní, můžete se doma vrhnout na vaření.

Co budeme potřebovat?

  • mražená treska
  • sušená rajčata v oleji
  • sýr mozzarella
  • česnek
  • sůl
  • pepř

Jak to uvařit?

Tresku nemusíte rozmrazovat, jen ji položte na pekáč, osolte a opepřete. Česnek nakrájete na malé plátky a volně rozložte na každý díl tresky. Sušená rajčata nechejte okapat od přebytečného oleje a nakrájejte je na malé proužky, jimi pak rybu posypte. Sýr mozzarella, ideálně se sníženým obsahem tuku, nakrájejte na plátky a vše poctivě přikryjte. Nyní jen stačí vložit do trouby, předehřáté na cca 170 stupňů. Pečeme přibližně 15 minut a před koncem necháme zagrilovat, aby se vytvořila hezká krusta.

Určitě jste si všimli, že jsme nepoužili žádný olej. Ryba vždy pustí trochu vody, i ta se nízkým obsahem vody, takže se spíš dusí. Stejně je to s mozzarellou. Olej tedy není vůbec potřeba.

Pokud se rozhodnete jídlo podávat jako dietní večeři, zvolte jako přílohu celozrnný chléb. V případě dietního oběda pak doporučujeme brambor vařený ve slupce. Dobrou chuť.