Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept na polévku Gazpacho

Tato výborná polévka, která vlastně ani polévkou moc není, dokonale ozvláštní vaše víkendové menu. Jedná se o studenou, zeleninovou a velice lehkou polévku, která navnadí na další chod a samozřejmě, jak je u nás zvykem, je recept dietní.

Co budeme potřebovat?

  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 červené cibule
  • 3 rajčata
  • 1/2 salátové okurky
  • olivocý olej
  • vinný ocet
  • sůl
  • pepř
  • bazalka

Jak na to?

I když, podle ingrediencí, jde spíše o letní polévku, není důvod si ji nepřipravit i teď v zimě. postup je snadný a zvládne je i dítě. Rajčata oloupeme, což uděláme tak, že je na vrcholu nařízneme do kříže a ponoříme na chvilku do horké vody. Jakmile se začne slupka ovolňovat, vytáhneme rajčata a zchladíme studenou vodou, Pak už půjde slupka dolů skoro sama.

Veškerou zeleninu nakrájíme na malé kousky a stranou si necháme jen část okurky. Vše smícháme a zelejem olivovám olejem. Připravenou zeleninu rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem a zejména bazalkou. V závěru přidáme trochu salátové okurky, kterou nastrouháme opravdu na jemno.

Podávat můžeme s opečeným chlebem a především řádně vychlazené. ideální je, pokud polévku necháte cca půl dne rozležet a nahoru dáte těsně před servírováním dozdobíme snítkou čerstvé bazalky.

Dobrou chuť!

Raději byste ochutnali teplou polévku? Vyzkoušejte naše recepty na polévky.

Co vy na to?