Co nevíte o padání vlasů

Vlasy jsou ozdobou a pýchou každé ženy – češeme si je, splétáme, barvíme, lakujeme. Zkrátka, snažíme se díky nim vypadat atraktivněji a hýčkáme si je. Jenže se může stát, že začnou vypadávat.

Čím je to zapříčiněno a co s tím?

Každý člověk má na hlavě v průměru 100 tisíc vlasů, přičemž blonďatí lidé jich mají až o 40 tisíc víc. Vypadávání vlasů je přirozené, denně nám jich vypadne okolo stovky, při mytí jde až o třikrát větší množství. Jenže znenadání si můžeme všimnout, že nám po česání v hřebenu zůstává více vlasů než dříve. A zatímco pro muže to není až taková tragédie, ženy při představě plešatosti téměř šílí. Co se s tím tedy dá dělat?

Zaplétání neubližuje

Když vám začnou vypadávat vlay, nejspíš přemýšlíte o příčině. Vězte, že za to rozhodně nemůže jejich zaplétání, česání a tvoření různých účesů. Pokud s vlasy děláte to, co běžně, rozhodně jste si padání nezapřičinili vlastní nepozorností. V drtivé většině případů jsou totiž na vině hormony.

Pokud dojde k jejich nerovnováze, může se to odrazit nejen na kvalitě vašich vlasů, ale i na jejich hustotě. Padání tak může způsobit nevhodná antikoncepce či onemocnění štítné žlázy, ale stejně tak trápí například těhotné či kojící ženy.

Pomůže šampon i doplňky stravy

Když se začnete s tímto problémem potýkat, neměli byste věšet hlavu. V první fázi si můžete zajít do lékárny a koupit si doplněk stravy určený právě proti vypadávání vlasů. Stačí se jen poradit s lékárnicemi. Lze také vyzkoušet různé šampony proti vypadávání vlasů. Pokud nezabere nic z toho, je vhodné vyhledat lékaře, protože jen ten přijde na to, proč vám vlasy padají a poradí, jak tomu zabránit.

Když je nejhůř a na hlavě se vám začnou tvořit lysiny, můžete sáhnout po nějakém moderním, i když drahém řešení.Vlasy se v dnešní době dají „nastřelit“ – lékaři pod pokožku hlavy umístí vlasové štěpy nebo vlasy transplantují. A pokud nemáte tolik peněz, pořád ještě existuje stará dobrá paruka – a ta z pravých vlasů působí naprosto věrohodně.