Za stárnutí si můžete sami. Jak si zachovat mládí?

 

Když vidíte reklamy s krásnými ženami středního a vyššího věku, když se na ně díváte v časopisech a na internetu, říkáte si asi, že jde stejně o triky, hromadu make-upu a photoshop. V takových případech máte často pravdu, ale je vědecky prokázáno, že mladistvý a svěží vzhled si můžete zachovat sami. Věk nepřelstíte, ale pokud se budete snažit, budete vypadat mnohem lépe než vaše vrstevnice, které nevědí, jak na to.

 

Zdravý životní styl

Čekáte nějakou tajnou recepturu, jedinou radu nad zlato? Tak to vás zklameme – všichni odborníci se shodují, že mládí a krásu si můžete déle zachovat jen díky dodržování zásad zdravého životního stylu. Musíte tedy jíst vyváženě, zdravě a pravidelně, hýbat se a také se starat o své tělo a dávat mu to, co potřebuje. Můžete k tomu sice přidávat různé krémy proti vráskám a další séra a tak dále, ale základ je zkrátka toto.

 

Vyhněte se chybám

Možná si říkáte, že se živíte zdravě a hýbete se, ale přesto nijak extra mladistvěji nevypadáte. Ano, možná to prostě máte v genech, a i kdybyste se přetrhli, tak si nepomůžete. A nebo děláte spoustu chyb, kterými si svou snahu kazíte. Vzhledově vám věk přidává řada zlozvyků – své nesmazatelné stopy na našem těle i tváři zanechává kouření, alkohol či drogy. Ale to není vše – podle vědců stárneme i tehdy, když jsme příliš líní. Pokud pořád jen někde sedíme nebo se povalujeme, nechce se nám nic dělat, tak také stárneme rychleji. A v neposlední řadě, pokud špatně spíme, náš spánek není kvalitní a je jen krátký, vypadáme unaveněji a mnohem starší, než ve skutečnosti jsme. Přidáme-li k tomu neustálý stres a tlak našeho okolí či nadřízených, je veškerá naše snaha o boj s přibývajícími lety téměř marná.