Vyjídáte večer lednici? Víme, jak tomu zabránit

 

Přes den byste se měli stravovat pravidelně a zdravě, to je jasné. Ale upřímně řečeno, stravování přes den není tak závažné a vaše prohřešky se dají smazat následným potlačením dalších chutí. Pokud ovšem hřešíte večer a v noci, je to horší. Večerní mlsání totiž prokazatelně způsobuje obezitu a kila nabraná těmito nezřízenými útoky na spíž a lednici budete shazovat jen těžko. A i když svou váhu nyní třeba neřešíte a všechny dobré rady házíte za hlavu, věřte, že nadváha vám v budoucnu může způsobit i řadu závažných zdravotních problémů. Že to tušíte, ale stejně si nějak nemůžete pomoci a večer co večer se nezřízeně ládujete? Poradíme vám, jak s tím jednou provždy skoncovat.

 

Bez televize a zdravě

Nejvíc nás mlsná honí u televize. Je to celkem logické. Po celém dni konečně v klidu sedíme, odpočíváme, díváme se na nějaký pořad či seriál a relaxujeme. Jenže když pořad není tak napínavý a zajímavý, naše pozornost opadne a začneme přemýšlet nad tím, co s rukama, i nad tím, že máme na něco chuť. Brambůrky, křupky či nějaké sladké pochutiny jsou tím prvním, na co pomyslíme či po čem sáhneme. Případně si pak ještě zajdeme do lednice pro nějaký „nášup“.

Že si nedokážete pomoci a víte, že večer to uděláte znovu? Chápeme to a poradíme vám jeden trik. Vykliďte z domácnosti veškeré nezdravé pochutiny a nahraďte je těmi zdravými – různými semínky, oříšky, müsli, jogurty, ovocem. Klidně si ovoce či oříšky ještě před usednutím k televizi připravte na stůl vedle sebe a pak můžete s klidnou duší zobat. A víte, co je ještě lepší? Pokud vás honí mlsná, vypněte televizi a přesuňte se s pojídáním ke stolu. Že vás to tam tak nebaví? A přesně o to jde – u televize tolik nevnímáte a jíte víc, než kolik je nutné, zato u stolu si dáte jen tolik, na kolik skutečně máte chuť.